ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μ. Σελέκος: “Φωτογραφική τακτοποίηση” ημέτερων σε θέσεις προϊσταμένων ο νέος Οργανισμός του Δήμου

Η τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου είναι το θέμα που κυριαρχεί στα δημοτικά μας πράγματα το τελευταίο διάστημα. Η συζήτηση – κατάθεση προτάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και δεν προσελκύει το ενδιαφέρον των δημοτών στον βαθμό που της αξίζει, μια και η ανεπάρκεια του Δήμου να ανταποκριθεί στα προβλήματα της πόλης είναι σε μεγάλο βαθμό ζήτημα οργάνωσης. Μας αφορά, λοιπόν!

Για το ζήτημα του Οργανισμού του Δήμου ζητήσαμε την άποψη του Μιχάλη Σελέκου, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και δημάρχου επί 5 χρόνια.

Η πρόταση τροποποίησης, την οποία έχει καταθέσει η δημοτική αρχή, ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου;

“Η πρόταση που έχει καταθέσει η σημερινή δημοτική αρχή, κατά τη γνώμη μας, δεν συμπεριλαμβάνει τις πραγματικές ανάγκες που έχει ο Δήμος. Από ότι φαίνεται έχουν το άγχος να τον επισπεύσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να τακτοποιήσουν ημέτερους υπαλλήλους. Αυτό φαίνεται από τις προτάσεις που γίνονται με σκοπό το ποιοι θα αναλάβουν τις θέσεις τμηματαρχών και προϊσταμένων, όπου φωτογραφίζονται υπάλληλοι που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του σημερινού δημάρχου. Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές προτάσεις από το σωματείο εργαζομένων, από διευθυντές, αλλά και από υπαλλήλους μεμονωμένα που δεν έχουν γίνει δεκτές από τη σημερινή δημοτική αρχή. Η διάρθρωση του οργανισμού που προτείνεται, διευθύνσεις, τμήματα και γραφεία, δεν μας βρίσκει  σύμφωνους σε πολλά σημεία”. 

Ο ισχύων Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Χαϊδαρίου είχε ψηφιστεί επί δημοτικής αρχής Μαραβέλια. Η δική σας δημοτική αρχή στα πέντε χρόνια θητείας της δεν τον τροποποίησε. Το έχετε μετανιώσει;

“Ο Οργανισμός δεν ψηφίζεται κάθε χρόνο. Ο ισχύων ψηφίστηκε το 2013. Εμείς, στη διάρκεια της θητείας μας στη διοίκηση, επεξεργαζόμασταν σχέδιο που είχαμε σκοπό να το φέρουμε σε διαβούλευση. Προσπαθήσαμε να καταρτίσουμε έναν Οργανισμό που θα πατούσε πάνω στις ανάγκες που έχει ο Δήμος, αλλά δεν προλάβαμε. Αν ήμασταν ξανά στη διοίκηση, θα προτείναμε έναν Οργανισμό που δεν θα ήταν στη λογική των περικοπών που υπάρχουν σήμερα από την κεντρική εξουσία, της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα. Λ.χ στην Καθαριότητα, στην Αυτεπιστασία, στην Τεχνική Υπηρεσία χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό. Δεν μπορείς να τον “μαζεύεις”, επειδή πρέπει να ταυτιστείς με τις επιταγές του υπουργείου και της κυβέρνησης. Εμείς θα κάναμε έναν ευρύτερο οργανισμό, έξω από αυτή τη λογική”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button