ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λουκέτο στο Πνευματικό Κέντρο Δάσους – Αγωνία στο κοινό του για την επόμενη χρονιά

Παρελθόν αποτελεί, τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα, η Στέγη Πολιτισμού του Δάσους Χαϊδαρίου. Η απόφαση λήφθηκε για λόγους οικονομίας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διαβεβαιώνει ότι θα ανοίξει και πάλι το φθινόπωρο, ωστόσο γι’ αυτό εκφράζεται προβληματισμός και επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση -και όχι μόνο.

Ο χώρος όπου στεγαζόταν για πολλά χρόνια η Στέγη, επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου και Ρήγα Φεραίου, δεν θα φιλοξενεί πλέον τα τμήματα πολιτισμού του Δήμου. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Μαΐου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, η διοίκηση του Δήμου υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Ήδη από τα μέσα Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του COVID 19 εντός του άνω ακινήτου δεν πραγματοποιείται καμία δραστηριότητα ενώ, είναι εντελώς αβέβαιος ο χρόνος που θα καταστεί δυνατή και ασφαλής η επαναλειτουργία των τμημάτων Πολιτισμού. Επομένως η διατήρηση της μίσθωσης χωρίς να γίνεται χρήση του μισθίου, συνιστά μία ανεπίτρεπτη οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Υπό αυτές τις συνθήκες ήδη επαναπροσδιορίζουμε και αναδιοργανώνουμε τον τρόπο και τους χώρους λειτουργίας των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου και προτείνουμε, να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την καταγγελία της ανωτέρω σύμβασης μίσθωσης, που πλέον δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου».

Να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα χρόνο ο συγκεκριμένος χώρος υπέστη ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 19ης Ιουλίου. Με παρέμβαση του Δήμου οι ζημιές αποκαταστάθηκαν από τον ιδιοκτήτη. Τη φετινή σχολική χρονιά, μετά τις ενστάσεις που έγιναν από την αντιπολίτευση για τον τρόπο των προσλήψεων συμβασιούχων δασκάλων, η Στέγη Πολιτισμού του Δάσους έμεινε μόνο με δύο μόνιμους δασκάλους.

Από την πλευρά τους, δημότες που αξιοποιούσαν τις υπηρεσίες της Στέγης Πολιτισμού του Δάσους φοβούνται ότι το “λουκέτο” θα είναι μη αντιστρέψιμο, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον, και αυτό θα υποβαθμίσει τη συνοικία, αλλά και θα αναγκάσει τους ίδιους να διακόψουν τη σχέση τους με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Γράφει χαρακτηριστικά, σε μήνυμά της στην εφημερίδα μας, η κ. Βάια Τζώρτζη: “Θα χαθούν πολλά έσοδα διότι πολλοί θα διακόψουμε. Η Στέγη του Δάσους είχε ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια… Σχεδόν όλα τα τμήματα απέκτησαν υπερδιπλάσιο αριθμό συμμετοχών. Η συγχώνευση με τη Στέγη Πολιτισμού του Κέντρου Χαϊδαρίου (σσ Κολοκοτρώνη 36, Αστυθέα) θα δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις μαθητών των τμημάτων που κατοικούν σε Αφαία, Σκαραμαγκά, Δαφνί και Δάσος”. Οι ενδιαφερόμενοι από τις πιο πάνω συνοικίες θεωρούν ότι μόνο με ΙΧ αυτοκίνητο δεν θα είναι δυνατές οι μετακινήσεις προς την Αστυθέα, δεδομένων και των προβλημάτων στις συγκοινωνίες.

Μ. Πετούσης:«Τα τμήματα πολιτισμού του Δήμου δεν κλείνουν»

Λουκέτο στο Πνευματικό Κέντρο Δάσους - Αγωνία στο κοινό του για την επόμενη χρονιά 1

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μάνος Πετούσης, δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» πως η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν σημαίνει πως κλείνουν τα πολιτιστικά τμήματα του Δάσους.

Ο χώρος στο Δάσος θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι 30 Ιουνίου, μας είπε. Στη συνέχεια, αφού όλα πάνε καλά με το θέμα του κορωνοϊού, από 1ης Οκτωβρίου η Στέγη Πολιτισμού θα μεταστεγαστεί και πάλι στο Δάσος. Τον ρωτήσαμε αν υπάρχουν κατάλληλα κτήρια και μας απάντησε ότι έχουν κάποια υπόψη τους.

Για την ιστορία, υπέρ της πρότασης της διοίκησης σχετικά με το κλείσιμο της Στέγης Πολιτισμού του Δάσους ψήφισαν και οι παρατάξεις Σπηλιόπουλου και Ασπρογέρακα. Όλες οι υπόλοιπες ψήφισαν κατά.

Σελέκος: «Χρονοβόρες οι διαδικασίες μετεγκατάστασης τους σε νέο ακίνητο»

Λουκέτο στο Πνευματικό Κέντρο Δάσους - Αγωνία στο κοινό του για την επόμενη χρονιά 3

Σε επικοινωνία που είχε με το «Χαϊδάρι Σήμερα» ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Σελέκος, υποστήριξε πως η λογική της σημερινής δημοτικής αρχής είναι να καταργήσει όλα τα τμήματα πολιτισμού του Δήμου. Παράλληλα, πιστεύει ότι σε περίπτωση που αποφασίσει η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε αναζήτηση νέου ακίνητου γι’ αυτή τη χρήση, οι διαδικασίες εκμίσθωσης θα είναι χρονοβόρες και θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για την μετεγκατάσταση (διακήρυξη, κατάρτιση μελέτης, πιστοποιητικό προδιαγραφών, διαμόρφωση).

Υπογράμμισε πως πέρυσι σε αυτό το κτήριο συμμετείχαν στα τμήματα περίπου 350 άτομα, ενώ τη φετινή χρονιά οι δύο εναπομείναντες δάσκαλοι δίδασκαν χορό και μουσική σε περίπου 80 μαθητές.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button