ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λιπόθυμος στη Λεωφόρο Αθηνών, ανήμερα του Πάσχα

Του Γιώργου Δημόπουλου

Κυριακή ανήμερα του Πάσχα, ένας κοινωνικά αποκλεισμένος συμπολίτης μας, βρέθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών αναίσθητος, μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης μας. Παρατημένος και εγκαταλειμμένος στα οικονομικά και προσωπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μόνος εδώ και καιρό, βρίσκει παρηγοριά στο αλκοόλ που του καταστρέφει την υγεία και την προσωπική ζωή, μέρα με την ημέρα.

Με την παρακίνηση ενός εθελοντή διασώστη του Ερυθρού Σταυρού που βρέθηκε τυχαία στο ΑΤ Χαϊδαρίου, ο αξιωματικός υπηρεσίας κος Τσούπης ενήργησε τάχιστα, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και μετέβη στο σημείο όπου ασφάλισε την περιοχή γύρω του με την βοήθεια ενός διερχόμενου περιπολικού. 

Ο διασώστης Γιώργος Δημόπουλος αφού εφάρμοσε επί τόπου το πρωτόκολλο πρώτων βοηθειών, διαπίστωσε πως το θύμα ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί και δεν διέτρεχε κίνδυνο ζωής, αλλά είχε πέσει σε βαθύ λήθαργο και αναισθησία λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
Αφού τον τοποθέτησε σε θέση ανάνηψης, με την βοήθεια διερχόμενου οδηγού, τον σκέπασε πρόχειρα με μια πετσέτα ώστε να μην πέσει σε υποθερμία και τον έβαλε σε θέση ασφαλείας επί της διάβασης πεζών.

Οι αστυνομικοί που ευαισθητοποιήθηκαν, περίμεναν το ΕΚΑΒ που έφτασε σε μισή ώρα και παρέλαβε τον συνάνθρωπό μας ώστε να τον μεταφέρει στο Τζάνειο νοσοκομείο που εφημερεύει. Εν τω μεταξύ ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε τους οικείους του τηλεφωνικά ώστε να μεταβούν μαζί του στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός συμπολίτης μας είναι γνωστός στην περιοχή γύρω από το Παλατάκι και κυκλοφορεί ως μικροπωλητής στις οδούς Καραϊσκάκη και Αγωνιστών Στρατοπέδου προκειμένου με αναπτηράκια να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Κάθε ευάλωτος πολίτης αξίζει της προσοχής, της βοήθειας και της συμπαράστασης της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου μας, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να επανενταχθεί στο ενεργό δυναμικό της χώρας μας.

Θα είναι ευχής έργον να τον δούμε να κυκλοφορεί ξανά περήφανος ανάμεσά μας, προσφέροντας όπως όλοι μας στο κοινωνικό σύνολο, όχι πλέον σαν παρείσακτος επαίτης αλλά σαν ενεργός πολίτης με αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα. 

Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button