ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου: Στο πλευρό των σχολικών τροχονόμων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου: Στο πλευρό των σχολικών τροχονόμων 1

Χρειάστηκαν 4 συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Αβάθμιας Εκπαίδευσης, με συνεχή πίεση  της Λαϊκής Συσπείρωσης και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να πληρωθούν τελικά στις 20/7/2020 οι σχολικές τροχονόμοι το σύνολο της αποζημίωσης που τους αναλογεί για το διάστημα αναστολής λειτουργίας των σχολείων (Μάρτιος- Μάιος 2020).

Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενες αυτές εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων, εξασφαλίζοντας την ασφαλή προσέλευση των μαθητών από και προς αυτά, αμειβόμενες με το «αστρονομικό» ποσό των 176 ευρώ το μήνα και χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ακόμα και σε περίπτωση ατυχήματος. Εξαιτίας του απαράδεκτου αυτού αντεργατικού καθεστώτος δεν εντάχθηκαν στις αρχικές διατάξεις για επιδότηση για την περίοδο αναστολής της λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η ανάλγητη στάση της Δημοτικής Αρχής και της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, που εμπαίζοντας όλο αυτό το διάστημα τις εργαζόμενες και βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες του τύπου «ναι μεν θέλουμε αλλά δεν μπορούμε… να δούμε τι θα πει η κεντρική διοίκηση… να ρωτήσουμε τους διευθυντές των σχολείων…. να δούμε μήπως από Σεπτέμβρη…», αρνούνταν να τις πληρώσουν, παρόλο που το απαιτούμενο ποσό είχε ήδη εισπραχθεί από τη Σχολική Επιτροπή μέσω της κρατικής επιχορήγησης. Τελικά στην τελευταία συνεδρίαση στις 14/7/2020, στην οποία δεν παρευρέθηκε καν η Πρόεδρος, και μετά από έντονες διαμαρτυρίες και πιέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να πληρωθούν το σύνολο των αποδοχών τους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί στον αγώνα των σχολικών τροχονόμων για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button