ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Λ. Αθηνών: Λουκέτο σε πρατήριο καυσίμων που πουλούσε φτηνή βενζίνη

Με την τιμή της βενζίνης να είναι σταθερά πάνω από δυο ευρώ, στο πρατήριο καυσίμων στη Λεωφόρο Αθηνών τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρά καθημερινά λόγω της χαμηλής τιμής. Αυτό ήταν και ένα από τα στοιχεία που έβαλε την συγκεκριμένη επιχείρηση στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας.

Μόνο που ακόμα και οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση δεν περίμεναν ότι για να ανακαλύψουν τις δεξαμενές με τα λαθραία καύσιμα θα έπρεπε να κάνουν τους… μάγους. Στο πρατήριο καυσίμων βρέθηκε ένα τηλεχειριστήριο που είχε έναν περίπλοκο κωδικό με τον οποίο γινόταν η εναλλαγή της νόμιμης με την παράνομη δεξαμενή που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου.

Όμως οι εκπλήξεις δεν είχαν τελειώσει εκεί… Σε έναν από τους υπολογιστές του πρατηρίου, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα ειδικό κουμπί που πατώντας το εμφανίζονταν οι παράνομες κρυφές υπόγειες δεξαμενές. «Προφανώς οι ιδιοκτήτες του πρατηρίου ήθελαν να γνωρίζουν πόσα καύσιμα έχουν και στις νόμιμες αλλά και στις παράνομες δεξαμενές, ανά πάσα στιγμή», λέει αστυνομικός της Οικονομικής αστυνομίας.  

Η επιχείρηση της Οικονομικής αστυνομίας στήθηκε όταν ένα βυτιοφόρο ετοιμαζόταν να εφοδιάσει στο πρατήριο «μέσω ειδικού ακροσωληνίου, που ήταν επιμελώς κρυμμένο στο έδαφος, τις δύο παράνομες υπόγειες δεξαμενές». Ουσιαστικά ήταν «ταπωμένες» οι είσοδοι απ’ όπου θα γινόταν ο νόμιμος εφοδιασμός των δεξαμενών, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το πρατήριο «διατηρούσε και ειδικό μηχανισμό παραβίασης του συστήματος εισροών και εκροών, με σκοπό την εξαγωγή των καυσίμων από αυτές και την πώλησή τους σε ανυποψίαστους καταναλωτές».

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο της επιχείρησης αλλά και δυο άτομα που επέβαιναν σε βυτιοφόρο ενώ οι αρχές αναζητούν τον Λαρισαίο ιδιοκτήτη, έναν 60χρονο.  

Πηγή: zugla.gr

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button