ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΓΟΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κρεοπωλείο Πάσχος: 6+1 tips που (πρέπει να) ξέρεις για το Πασχαλινό αρνί!

Τα αρνιά του Πάσχα είναι γάλακτος, τριών τεσσάρων μηνών και φτάνουν ολόκληρα τα δέκα – δώδεκα κιλά, το πολύ δεκατέσσερα την συγκεκριμένη εποχή που μας δίνουν το πιο ελληνικό φαγητό, στο πιο ανοιξιάτικο τραπέζι που φέρνει κοντά φίλους και συγγενείς!

-Αρνί ή κατσίκι είναι θέμα γούστου να θυμάσαι πως το αρνί είναι πιο λιπαρό.

Ένα αρνί δέκα κιλών στη σούβλα χρειάζεται 15 κιλά κάρβουνα και από 3 μέχρι 5 ώρες ψήσιμο. Εξαρτάται αν θα είναι σε ψησταριά ή στημένο στη σούβλα στο έδαφος και από την ποιότητα των κάρβουνων. Όταν «σκάσει» η σάρκα του από τα κόκαλα, το αρνί είναι έτοιμο. Με δέκα κιλά αρνί τρώνε άνετα δεκαπέντε καλεσμένοι.

Αν δεν αγοράσεις ολόκληρο αρνί, τότε θα προμηθευτείς, ανάλογα με τα άτομα που θα κάτσουν μαζί σου στο πασχαλινό τραπέζι, μισό αρνάκι (μπούτι, σπάλα και παϊδάκια, ελαφρά σπασμένα για να μη στεγνώσουν στον φούρνο του σπιτιού). Τρεις ωρίτσες ψήσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι τους 180 βαθμούς.

Για την μαγειρίτσα κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της αλάνθαστη συνταγή. Γίνεται από αρνίσια ή κατσικίσια έντερα, συκωταριά, ποδαράκια, κοιλίτσες.

Το κεφάλι του αρνιού κρύβει εκλεκτούς μεζέδες: το μυαλό, τα μάγουλα και τη γλώσσα. Ζητάς από τα “παιδιά” να σου το χαράξουν για να σε βοηθήσει να το ανοίξεις μετά το ψήσιμο ευκολότερα. Σερβίρεται με μπόλικο αλάτι.

Αν αποφασίσεις να φτιάξεις το δικό σου κοκορέτσι όταν περνάς τα συκωτάκια-πλεμονάκια στη σούβλα τα σφίγγεις αρκετά. Μην είναι χαλαρά γιατί μετά το κοκορέτσι δε θα γυρνάει. Είναι το χειρότερο πρόβλημα που μπορείς να αντιμετωπίσεις. Τα εντεράκια στερεώνονται με οδοντογλυφίδες, ούτε πολλές ούτε λίγες. Το κοκορέτσι φτιάχνεται με 2 άτομα. Ούτε 1 ούτε 3.

Καλή επιτυχία και Χρόνια πολλά σε όλον τον κόσμο!

Κρεοπωλείο Πάσχος: 6+1 tips που (πρέπει να) ξέρεις για το Πασχαλινό αρνί! 3
Το κρεοπωλείο της πλατείας Παπάγου, hot spot για καλό κρέας και η ομάδα ασταμάτητη!
Οι Παραγγελίες για το Πάσχα έχουν ξεκινήσει! Μόνον ελληνικά και μόνον πρώτης ποιότητας!

Κρεοπωλεία Πάσχος “Τα Παιδιά” |Κεντρικό κατάστημα Πλατεία ΠαπάγουΑιγάλεω, Ηρακλείτου & Πολυδεύκους 32, Τ 210 5911337 | e- shop | Περιστέρι, Ανθούπολη 210-5741557, Μπουρνάζι 210-5761668

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button