ΓΕΥΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

«Κοσμικόν»: Γαλακτομπούρεκο σε επίπεδα «μύθου»

Στα 61 χρόνια του το «Κοσμικόν» δεν είναι απλά μία αλυσίδα ζαχαροπλαστείων της Αθήνας, αλλά ένα brand που έχει συνδεθεί όσο ελάχιστα άλλα με παραδοσιακές γεύσεις όπως τα σιροπιαστά. Το γαλακτομπούρεκο του έχει φθάσει πλέον σε επίπεδα «μύθου»!

«Κοσμικόν»: Γαλακτομπούρεκο σε επίπεδα «μύθου» 3

Το brand που προτάσσει μόνο την ποιότητα

Το γαλακτομπούρεκο Κοσμικόν είναι το παραδοσιακό κέρασμα στην γιορτή, στο κυριακάτικο τραπέζι και στην κάθε στιγμή που θέλει μια ξεχωριστή γλυκιά γεύση. Η συνταγή του είναι μυστική και κατακτήθηκε υπομονετικά καθώς με το πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα. Ο κώδικας ποιότητας είναι αδιαπραγμάτευτος. Οι ολόφρεσκιες πρώτες ύλες, το βούτυρο γάλακτος, το χειροποίητο φύλλο του, το τέλειο σιρόπιασμα και η προσοχή στην εκτέλεση δημιουργούν ένα γλυκό που έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Στο κοντινό μας ζαχαροπλαστείο Κοσμικόν εδώ στα Δυτικά Προάστια, (σταθμός Αγ. Μαρίνα, Ιερά Οδός 335| Τ: 210.544.7828) όπως έχω ξαναπεί “αγοράζω” όλο το πακέτο: Γεύσεις, Design, και εξυπηρέτηση αλλά όταν δεν προλαβαίνω να πάω , βρίσκω το “Κοσμικόν” και στο efood. Με ένα κλικ στην πόρτα σας!

Η πορεία του “Κοσμικόν” από το 1961

” Η φήμη για τα υπέροχα γλυκά μας διαδίδεται και αρχίζουν σιγά σιγά να εμφανίζονται οι πρώτες ουρές αναμονής. Γι΄ αυτό την ίδια χρονιά δημιουργήθηκε η ανάγκη κατασκευής του πρώτου ανεξάρτητου εργαστηρίου.

Το «Κοσμικόν άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1961 στο κατάστημα του ηλεκτρικού σταθμού Αγ. Νικολάου.

Μέχρι τη δεκαετία του ’70 το «Κοσμικόν» θα γίνει ξακουστό για το γαλακτομπούρεκο του, το οποίο ταξιδεύει μέσω της Ομογένειας και στο εξωτερικό.

Το 1977 μπαίνει και το παραδοσιακό παγωτό στις προθήκες του καταστήματος ενώ σταδιακά τη δεκαετία του ’80 θα μεγαλώσει η γκάμα των «πειραγμένων» σιροπιαστών, όπως πχ με το το γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταϊφι, και άλλων «παραδοσιακών» γλυκών.

«Κοσμικόν»: Γαλακτομπούρεκο σε επίπεδα «μύθου» 5

Τη δεκαετία του ’90 θα ξεκινήσει δειλά δειλά η επέκταση των καταστημάτων. Το 1997 θα ανοίξει το δεύτερο μαγαζί στον Άγιο Ελευθέριο. Έξι χρόνια μετά θα ανοίξει το τρίτο, στο Π. Φάληρο.

Το τέταρτο κατάστημα, στην Αγ. Παρασκευή, θα κάνει εγκαίνια το 2011 όταν ξεκινούσε η κορύφωση της ελληνικής κρίσης. Δύο χρόνια μετά θα ακολουθήσει αυτό της Γλυφάδας. Το έκτο κατάστημα άνοιξε το 2017 στο σταθμό Αγ. Μαρίνα, στο Αιγάλεω.

Η εταιρεία έχει σήμερα 120 εργαζόμενους στα εργαστήρια και τα καταστήματα της και 200 προμηθευτές. “

Κοσμικόν | Σταθμός Αγ. Μαρίνα, Αιγάλεω Ιερά Οδός 335| Τ: 210.544.7828 & efood (ισχύουν διαφορετικές τιμές)

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button