ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κορυδαλλός τέλος, φυλακή υποδίκων στον Ασπρόπυργο

O “νέος Κορυδαλλός” ετοιμάζεται στον Ασπρόπυργο, σαν φυλακή υποδίκων και όχι σωφρονιστικό κατάστημα εκτίσεως ποινών. Αυτό που μένει θολό είναι το μέλλον της έκτασης στον Κορυδαλλό.

Αναλυτικό οπτικό υλικό με σχέδια και τρισδιάστατες απεικονίσεις από τον «νέο Κορυδαλλό» στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ στο Ασπρόπυργο παρουσιάζει «Το Βήμα».

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ανατιναχτούν τα κτήρια στην πρώην βάση του ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα ανέγερσης των νέων φυλακών, όπου θα μεταφερθούν αυτές του Κορυδαλλού. Όπως σημείωσε η γενική γραμματέας Σωφρονιστικής και Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, το έργο θα μπει στην τελευταία φάση κατασκευής του την περίοδο 2021-2022.

Οι προδιαγραφές

Ο «Νέος Κορυδαλλός» θα είναι από τις πιο σύγχρονες μονάδες φυλακών βάσει διεθνών προτύπων. Συγκεκριμένα, θα είναι φυλακή υποδίκων και όχι σωφρονιστικό κατάστημα εκτίσεως ποινών. Που σημαίνει ότι θα “φιλοξενεί” μόνο όσους αναμένουν δίκη ή είναι σε προανακρτιτική διαδικασία. Οι εγκαταστάσεις της θα είναι  ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της ασφάλειας, με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας (αυτόματες κάμερες υψηλής ευκρίνειας, ηλεκτρονικά κελιά ασφαλείας).

Κορυδαλλός τέλος, φυλακή υποδίκων στον Ασπρόπυργο 1

Η νέα φυλακή θα έχει δώδεκα πτέρυγες χωρητικότητας 2.000 κρατουμένων,  7 δικαστικές αίθουσες, κέντρο εκπαίδευσης των υπαλλήλων. Επίσης εκεί θα στεγάζεται και το Μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο  Ιανουάριο είχε υπογραφεί το σχετικό «Μνημόνιο Συνεργασίας» μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου , στον Ασπρόπυργο , όπου θα κατασκευαστούν οι νέες φυλακές , παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201), για 99 έτη.

Τέλος, άγνωστο εξακολουθεί να είναι τι θα γίνει η έκταση και τα κτίρια των φυλακών Κορυδαλλού, όταν θα ελευθερωθεί. Πρόκειται για οικόπεδο φιλέτο, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button