ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: “Εστία υπερμετάδοσης” στο Αττικόν

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της εστίας υπερμετάδοσης του Covid-19 στο «Αττικόν» ζητούν οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο και καλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας, με ανοιχτή επιστολή προς τους Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά την οποία κοινοποιούν στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Στις 5 Σεπτεμβρίου γράψαμε ότι Ο κορωνοϊός μπήκε στη ΜΕΘ του Αττικού, καθώς ανιχνεύθηκε σε γιατρό και ασθενή. Καταγγέλθηκε τότε ότι δεν βγήκαν σε καραντίνα οι νοσηλευτές που είχαν έκθεση υψηλού κινδύνου, γιατί δεν υπήρχε προσωπικό εφεδρείας. Μετά από αυτό η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σοβαρά, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο ιός διαδόθηκε σε 6 ακόμη άτομα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα αυτή να “κλειδώσει”.

Μετά τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων οι εργαζόμενοι μιλούν για “εστία υπερμετάδοσης” στο Αττικόν και καταγγέλλουν ότι το πρωτόκολλο έγινε “λάστιχο”, λόγω επίκλησης έλλειψης προσωπικού από τη διοίκηση. Στο μεταξύ, τα ράντζα καλά κρατούν…

Η ανοιχτή επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων προς το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία:

ΑΤΤΙΚΟ SOS

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της εστίας υπερμετάδοσης του Covid 19 στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς την τελευταία εβδομάδα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 5 θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους της ΜΕΘ και ένα σε διασωληνωμένο ασθενή, ενώ η ιχνηλάτηση είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Η καθυστερημένη απόφαση να «κλειδώσει» η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (δεν δίνει εξιτήριο σε περιστατικά, ούτε δέχεται νέα), όπως και η απόφαση της διοίκησης και των υπευθύνων του Νοσοκομείου, επικαλούμενοι την έλλειψη προσωπικού, να κάνουν τα πρωτόκολλα λάστιχο και να μην θέσουν έγκαιρα σε καραντίνα στενές επαφές του πρώτου κρούσματος, είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει αλυσίδα αλλεπάλληλων κρουσμάτων και διασποράς.

Το πιο προκλητικό είναι ότι, παρά τις ελλείψεις που όλοι παραδέχονται, συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού από το Αττικό προς τα γραφεία της 2ης ΥΠΕ, ενώ στο νοσοκομείο τα ράντζα εξακολουθούν να υπάρχουν, τα χειρουργεία αναβάλλονται, η υποβάθμιση συνεχίζεται.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ

Για το ΔΣ

                             Ο Πρόεδρος                                                   Η Γενική Γραμματέας

                            Μιχάλης Ρίζος                                                        Άννα Ψαρρού

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button