ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: “Έσφιξαν” τα πράγματα από σήμερα στην Αττική – Πόσο κοντά είναι το πλήρες lockdown

Στην Αττική τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ τα νέα μέτρα. Κλείνει η εστίαση, μπαίνει τέλος στις αθλητικές δραστηριότητες και ισχύει η τηλεργασία σε ποσοστό 50%. Οι προβλέψεις των ειδικών, ωστόσο, δεν είναι αισιόδοξες, τη στιγμή που υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας και έλλειμμα σε κρεβάτια ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να ακούγεται όλο και πιο συχνά από τα χείλη τους η φράση “πλήρες lockdown”, ανάλογο με αυτό που επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Χαρακτηριστικά, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε “Θεσσαλονίκη”». Υπογράμμισε ότι «υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις και αυτό δεν πέτυχε, αλλά δεν σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες».

Επεσήμανε, ωστόσο, ο καθηγητής ότι «είμαστε από τις χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση», ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να παραταθούν τα μέτρα, καθώς, όπως είπε στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού. «Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γώγος, εξήγησε επίσης ότι στη Θεσσαλονίκη το ξαφνικό lockdown έγινε, γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID και τόνισε ότι αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική. «Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση. 

«Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν, μπορεί να γλιτώσουμε», τόνισε.

«Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι μέχρι τον Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων. «Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε», τόνισε.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button