ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: Δεκάδες επιτηρούμενα κρούσματα στο Χαϊδάρι

Περισσότερα από πενήντα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν σε κατοίκους του Χαϊδαρίου και είναι δηλωμένα αυτή την ώρα στις λίστες των υπηρεσιών ιχνηλάτισης, σύμφωνα με πληροφορίες μας. Μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται για την τήρηση της καραντίνας.

Στη πλειονότητά τους οι παραπάνω είναι κάτοικοι του Κέντρου Χαϊδαρίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ενημερώσει τις τοπικές αστυνομικές αρχές για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι καθημερινοί για όσους βρέθηκαν με επιβεβαιωμένο κρούσμα, για την επιβεβαίωσης τήρησης των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Με βάση τα ισχύοντα, στο κέντρο ιχνηλάτησης κρουσμάτων και επαφών της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, έχουν χαρτογραφήσει τους φορείς του ιού και ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αιφνιδιαστικά τους επισκέπτονται αστυνομικοί, ώστε να διαπιστώνουν εάν τηρούν τα μέτρα.

Παράλληλα, σε άλλες περιπτώσεις, απλά γίνεται ένα τηλεφώνημα από τα κέντρα ιχνηλάτησης, ώστε να μιλούν οι αρμόδιοι με το άτομο που βρίσκεται σε καραντίνα και να διαπιστώνουν έτσι εάν βρίσκεται στο σπίτι του.

Το διοικητικό πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων από υπόχρεους σε τήρηση καραντίνας είναι 5.000 ευρώ.

Περισσότερες οδηγίες εδώ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ & ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID19

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button