ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κλοπή σε σπίτι στο Δάσος, κυνηγητό στη Γρηγορούσα και συλλήψεις

Περίπτωση διακεκριμένης κλοπής είχαμε χτες στο Χαϊδάρι, που “τα είχε όλα” και κατέληξε σε συλλήψεις και κακουργηματικές κατηγορίες.

Χτες Τρίτη γύρω στις 8 το βράδυ μέλη της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν στη Γρηγορούσα για έλεγχο ένα ΙΧ στο επέβαιναν 4 άτομα. Στη διάρκειά του ένας αστυνομικός παρατήρησε κάτι περίεργο και επιμελώς κρυμμένο κάτω από τον λεβιέ των ταχυτήτων. Διαπίστωσε ότι ήταν μία κάλτσα, μέσα στην οποία βρίσκονταν… κοσμήματα αρκετά μεγάλης αξίας. Το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο και οι επιβαίνοντες Ρομά. Μόλις είδαν την κίνηση του αστυνομικού πετάχτηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ακολούθησε κυνηγητό που οδήγησε στη σύλληψη των δύο, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν γάντια και κατσαβίδι.

Ενώ κρατούνταν εκεί, μία γυναίκα πήγε για να καταγγείλει κλοπή στο σπίτι της στο Δάσος, που είχε γίνει πριν από λίγη ώρα. Συγκεκριμένα, ενώ έλειπε κάποιοι μπήκαν μέσα παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και αφού τα έκαναν όλα άνω κάτω, βρήκαν και έκλεψαν τα κοσμήματά της. Οι αστυνομικοί της έδειξαν τα κοσμήματα που είχαν βρει πριν λίγο, για τα οποία ενώ γνώριζαν ότι είναι κλοπιμαία δεν ήξεραν από πού. Η γυναίκα τα αναγνώρισε, μάλιστα κάποια έγραφαν πάνω το όνομά της.

Το παρελθόν των συλληφθέντων είναι πλούσιο σε κλοπές και με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Και σε αυτή την περίπτωση τους αποδόθηκε κατηγορία κακουργηματικής φύσης και πιο συγκεκριμένα σύσταση συμμορίας και διακεκριμένη κλοπή. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη για τις παραπάνω κατηγορίες και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, όπου θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστούν (το ότι είναι σεσημασμένοι για τα ίδια αδικήματα παίζει ρόλο).

Οι δύο που διέφυγαν έχουν ταυτοποιηθεί με πλήρη στοιχεία και αναζητούνται. Έχουν και αυτοί το ίδιο βεβαρυμένο παρελθόν. Στο Χαϊδάρι έχουν γίνει και άλλες κλοπές με παρόμοια χαρακτηριστικά και ερευνώνται. Τα κλεμμένα κοσμήματα επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button