Βαγγέλης Ντηνιακός για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου τον Αύγουστο: Υποσχέσεις, Υποκρισία, Υποβάθμιση

Ανακοίνωση της παράταξης “ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ” με αφορμή το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου τον Αύγουστο
Η ιστορία του Κολυμβητηρίου σε τρεις πράξεις:
Υποσχέσεις, Υποκρισία, Υποβάθμιση
Όταν αναλάβαμε το 2019, βρήκαμε ένα Κολυμβητήριο σε κακή κατάσταση.
Στα τέλη του 2022 και αφού βαθμιαία είχαμε βελτιώσει τα οικονομικά του Δήμου, προχωρήσαμε σε ολιστική και οργανωμένη συντήρηση, με την καλύτερη τεχνική υποστήριξη της αγοράς και σαφές χρονοδιάγραμμα.
Το Κολυμβητήριο έκλεισε για κάποιες εβδομάδες, με στόχο να καθαριστεί σε βάθος και να λειτουργεί σωστά όλο το χρόνο.
Τότε, η παράταξη του κ. Σελέκου — σημερινού Δημάρχου — με κατηγορούσε δημόσια.
Μιλούσαν για “πράσινες λίμνες”, “έλλειψη προγραμματισμού” και “απαράδεκτη κατάσταση”.
Παρ’ όλα αυτά, μετά το κλείσιμο και τη συντήρηση, υπήρξε ουσιαστική αναβάθμιση και το καλοκαίρι του 2023 το Κολυμβητήριο έκλεισε μόνο για μία εβδομάδα τον Αύγουστο, όπως είχαμε σχεδιάσει για να στηρίξουμε το λαϊκό αίτημα των δημοτών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές.
Και μετά ήρθε η… “αλλαγή”.
Αύγουστος 2024 – επί δημαρχίας Σελέκου:
Το Κολυμβητήριο έμεινε κλειστό για ολόκληρο τον μήνα.
Δεκέμβριος 2024–Ιανουάριος 2025 – Θεοφάνεια:
Το κολυμβητήριο πάλι κλειστό, η τελετή έγινε, αλλά κανείς δεν βούτηξε για τον σταυρό, γιατί η πισίνα δεν είχε θερμοκρασία και δεν είχε γίνει συντήρηση.
Οι “εργασίες” του Αυγούστου, πήγαν στράφι;
Αύγουστος 2025 – σήμερα:
Η διοίκηση ανακοινώνει νέο λουκέτο για 23 ημέρες (9–31 Αυγούστου) χωρίς να εξηγεί γιατί, χωρίς να αναφέρει τι θα γίνει, χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη.
Τότε κατήγγειλαν ένα λογικό, τεχνικά αναγκαίο κλείσιμο. Σήμερα κλείνουν όποτε θέλουν, όσο θέλουν, χωρίς πρόγραμμα.
Η αλήθεια είναι απλή:
Εμείς βάλαμε τάξη, οργανώσαμε τη συντήρηση, και σεβαστήκαμε τον δημότη.
Εκείνοι κλείνουν το Κολυμβητήριο όποτε δεν τους βγαίνει ο σχεδιασμός — ή επειδή απλώς δεν υπάρχει.
Η διαχείριση δεν είναι ανακοινώσεις. Είναι αποτελέσματα. Και σήμερα, αυτά λείπουν.