ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού: Μια μεγάλη προσφορά στα νιάτα της πόλης από ένα σύλλογο – κόσμημα

Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής. Ένας Σύλλογος που αποτελεί κόσμημα για το Χαϊδάρι και πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με πολύπλευρη δράση. Ιδρύθηκε το 2009 και έκτοτε έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία.

Βρίσκεται στην οδό Ανεξαρτησίας 31 κι έχει πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κύριο Γιώργο Καλογράνα.

Στο σύλλογο λειτουργούν καθημερινά τμήματα Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών για μικρούς και μεγάλους. Επίσης, διαθέτει ένα πλούσιο βεστιάριο παραδοσιακών φορεσιών από πολλές περιοχές της Ελλάδας, τις οποίες θαυμάζουμε όχι μόνο στις εκδηλώσεις, αλλά και στις παρελάσεις της πόλης μας, όπου κλέβουν τις εντυπώσεις.

Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού: Μια μεγάλη προσφορά στα νιάτα της πόλης από ένα σύλλογο - κόσμημα 3

Το Κέντρο λειτουργεί και Θεατρικό Τμήμα, το οποίο κατά καιρούς έχει ανεβάσει θεατρικά έργα όπως ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ, ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ, ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ, ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ, και το πιο πρόσφατο Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ, που θα παιχτεί στην αίθουσα του Δημαρχείου Χαϊδαρίου στις 17 Δεκεμβρίου για δεύτερη φορά.

Σε λίγο ξεκινάει και η χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών, συνοδεία μουσικών οργάνων.

Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού: Μια μεγάλη προσφορά στα νιάτα της πόλης από ένα σύλλογο - κόσμημα 5

Το Κέντρο Λαογραφίας είναι μια οικογένεια η οποία μεγαλώνει αρμονικά, ολοένα και περισσότερο. Εκδρομές, παρελάσεις, συνεστιάσεις, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές παραστάσεις κλπ.

Υπάρχει όμως και ένα σημαντικό νέο, που αφορά τη νέα γενιά της πόλης μας. Να τι μας λέει αποκλειστικά ο κ. Καλογράνας:

Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού: Μια μεγάλη προσφορά στα νιάτα της πόλης από ένα σύλλογο - κόσμημα 7

“Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, ο Σύλλογός μας αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν εκμάθηση παραδοσιακών χορών σε 40 μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης μας, Ε’ και ΣΤ’ τάξης (20 μαθητές και 20 μαθήτριες)”.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Παρασκευή στις 18.30 – 19.30 και Σάββατο 11.00-12.00 στην έδρα του Συλλόγου, Ανεξαρτησίας 31 στο Χαϊδάρι.

Τηλέφωνα Συλλόγου 210-5820119 & 6945389492.

Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού: Μια μεγάλη προσφορά στα νιάτα της πόλης από ένα σύλλογο - κόσμημα 9

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button