ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΚΕΑ/ΑΜΕΑ: Αυτή είναι η ταυτότητα του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Με αφορμή τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στις 5.9.2022.
Ευχόμαστε μια Καλή, Δημιουργική και Ασφαλή Εκπαιδευτική Χρονιά!

Το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.) είναι ένα Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο (Ν.Π.Ι.Δ.) που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με Ειδική Αναγνώριση από την Περιφέρεια Αττικής.

Ιδρύθηκε το 1993 από γονείς ατόμων με Νοητική Υστέρηση.Σύμφωνα με την από 8/12/2011 απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, το εν λόγω Κέντρο εντάσσεται στην κατηγορία των Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με Νοητική Υστέρηση. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (7.00 – 16.00) .Κατά τα 25 συναπτά έτη της λειτουργίας του, το Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. έχει πιστοποιηθεί ως:
Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης Ατόμων με Αναπηρίες (κωδ. ΕΟΠΠΕΠ: 1800-05).Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Κ.Δ.Β.Μ. 2) (κωδ. ΕΟΠΠΕΠ: 2440-05).Φορέας Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που διαθέτει: Διαχειριστική Επάρκεια Τύπου Α (αρ.πρωτ.1167/6.215) για πράξεις με τεχνικό αντικείμενο, Διαχειριστική Επάρκεια Τύπου Β (αρ.πρωτ.7078/14.7.10) για πράξεις χωρίς τεχνικό αντικείμενο και Διαχειριστική Επάρκεια, τεχνικό αντικείμενο και Διαχειριστική Επάρκεια Τύπου Γ (αρ.πρωτ. 4678/16.10.2013) για διεύθυνση σχεδιασμού προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής.Επίσης, είναι ενταγμένο στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) βάσει του νόμου 2646/98 (αρ. 09111 ΦΑΝ 22049038Ν 0289) καθώς και στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας βάσει του νόμου 2646/98 (αρ. 09111 ΦΑΝ 22049038Ν 0340).

Στόχος και Παρεχόμενες Υπηρεσίες του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. προς τα Άτομα με Νοητική Υστέρηση

Στόχος του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. είναι πέρα από την παροχή Προγραμμάτων Κοινωνικοποίησης, παροχής Υπηρεσιών Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής, Αποκατάστασης, Αυτόνομης Διαβίωσης, Ψυχαγωγίας Άθλησης και η Ειδική Αγωγή, η Κατάρτιση και η Επαγγελματική Αποκατάσταση σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με Νοητική Υστέρηση ηλικίας 8 ετών και άνω.
Η παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών είναι αποτέλεσμα 25ετούς εργασίας και μελέτης πάνω στις ανάγκες των ατόμων με Νοητική Υστέρηση και την αντίστοιχη εφαρμογή προγραμμάτων που στοχεύουν στην κάλυψη των ειδικών αυτών αναγκών. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Α.Μ.Ε.Α. και κυρίως των ατόμων με Νοητική Υστέρηση και συναφών Αναπηριών έχει γίνει σχεδιασμός προγραμμάτων σε συνδυασμό με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ατόμου. Οι δομές του Κ.Ε.Α. /Α.Μ.Ε.Α. είναι:
Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας
Κέντρο Επαγγελματικής ΚατάρτισηςΚέντρο Δια Βίου Μάθησης 2
Προστατευμένα Παραγωγικά εργαστήρια Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιακή φλόγα

Σ.Υ.Δ “ΑΜΑΛΘΕΙΑ I και ΙΙ”
Κοιν.Σ.Επ. “Η ΣΜΙΛΗ” (e-shop με ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΔΏΡΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΉΜΑΤΑ, με σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία.)
Συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Όμορων Δήμων
Επιπροσθέτως, το Κέντρο συμμετέχει ενεργά σε Δίκτυο Φορέων που άπτονται του εύρους των δραστηριοτήτων μας. Το ΚΔΗΦ Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. υλοποιεί την Πράξη «Βελτίωση της ποιότητας ζωής και προώθηση της κοινωνικής ένταξης ατόμων με αναπηρία. ΚΕΑ-ΑΜΕΑ» με Κωδ. ΟΠΣ (MIS) 5002399στα πλαίσια του Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗ 2014-2010 με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΚΕΑ/ΑΜΕΑ: Αυτή είναι η ταυτότητα του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες 5
Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης
Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες
Στρατηγού Σίμωνος Θεολόγου 11, Χαϊδάρι – Κάτω Αφαία, Τ.Κ. 12462

+30 210 2848733
 [email protected]

Ομάδες:
Μουσική – Χορωδία
Θέατρο
Λέσχη Ψυχαγωγίας και Δημιουργικής Απασχόλησης
Παραδοσιακοί Χοροί
Άθληση
Θερινό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα

www.kea-amea.gr

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button