ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καθηγητής στο Αττικόν: Δύσκολη αλλά πολύτιμη η ενσωμάτωση ιδιωτών γιατρών

Κάθε βοήθεια είναι δεκτή, δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜA  104,6 ο Ηρακλής Τσαγκάρης, Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας και γιατρός στο νοσοκομείο «Αττικόν», αναφερόμενος στη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εξήγησε ότι παρότι η ενσωμάτωση άλλων γιατρών είναι δύσκολη, είναι πολύτιμη όπως υπογράμμισε.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πιεσμένη, ωστόσο το Αττικόν, το οποίο είχε εφημερία την Κυριακή, αντέχει όπως είπε ο κ. Τσαγκάρης.«Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό στο Αττικόν που χρειάστηκε κρεβάτι και δεν βρήκε», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε, πως από τους 45 ασθενείς περίπου το 40% είναι από άλλα νοσοκομεία.

Για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο καθηγητής σημείωσε ότι μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση λέγοντας ότι «κάποιες φορές σε έναν ασθενή η μικρότερη ποσότητα φαρμάκου λειτουργεί καλύτερα από τη μεγαλύτερη». Εκτίμησε, ότι τις επόμενες λίγες εβδομάδες η επιδημιολογική εικόνα θα είναι καλύτερη, καθώς θα αποδώσουν τα μέτρα ενώ την ίδια ώρα θα βελτιωθούν και οι καιρικές συνθήκες με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button