ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΓΟΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τα καταστήματα εστίασης του Χαϊδαρίου μπροστά στα νέα μέτρα

Ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας στην πόλη μας για την εφαρμογή των νέων μέτρων, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας 17 Αυγούστου άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου έκαναν  περιπολίες για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  της πόλης και της γειτονικής Αγίας Βαρβάρας. Δεν χρειάστηκε η παρέμβασή τους, αφού διαπίστωσαν πως όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου στην περιοχή μας έχουν συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα και από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας ήταν κλειστά.

Πρόστιμο, λουκέτο και χειροπέδες

Υπενθυμίζουμε πως μετά την ανακοίνωση της δέσμης νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδεινούμενης κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, απαγορεύεται η λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Η εφαρμογή τους άρχισε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, με διάρκεια έως τουλάχιστον τις 24 Αυγούστου. Στους παραβάτες επιχειρηματίες επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Παράλληλα σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, με την κατηγορία της  παραβίασης των μέτρων πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και οδηγούνται στον Εισαγγελέα. Επίσης στους θαμώνες των καταστημάτων που εντοπίζονται μετά το πέρας του ωραρίου, «κόβεται» χρηματικό  πρόστιμο 150 ευρώ. Ακόμα ανάλογα με την περίπτωση, στο κατάστημα μπορεί να επιβληθεί αναστολή λειτουργίας του, για κάποιες μέρες.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button