ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑ

Καταγγελία – Αττικόν: Ασθενείς δεν λαμβάνουν το οξυγόνο που απαιτείται!

Σοβαρότατη καταγγελία περιέχεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αττικόν, που αφορά τη νοσηλεία ασθενών με covid-19, στην οποία πρέπει αμέσως να πάρει θέση το Υπουργείο Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται: “Για πόσες ώρες θα πέσει αυτή τη φορά το σύστημα παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου; Το σύστημα παροχής οξυγόνου του Νοσοκομείου δεν επαρκεί για την νοσηλεία τόσων πολλών ασθενών COVID-19. Θα συνεχιστεί να μη λαμβάνουν οι ασθενείς το ΟΞΥΓΟΝΟ που απαιτείται; Θα γίνονται πάλι συστάσεις στους γιατρούς να μην χρησιμοποιούν τις συσκευές high-flow, γιατί το οξυγόνο δε φτάνει;”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H κατάσταση στο νοσοκομείο και γενικότερα στο ΕΣΥ οδεύει προς πλήρες αδιέξοδο. Εμμονική προσήλωση της κυβέρνησης στην προστασία των συμφερόντων και των κερδών των κλινικαρχών, αποτυχημένη και επικίνδυνη επιδημιολογική διαχείριση, αλλοπρόσαλλο σχέδιο για το Αττικό.

Από τη μία παρουσιάζουν την υγειονομική ως “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, υποχρεώνουν συναδέλφους σε απάνθρωπα ωράρια, το νοσοκομείο έχει μετατραπεί και επίσημα σε αποκλειστικά σε COVID-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, υπάρχει διασπορά σε όλες τις κλινικές.

Από την άλλη συνεχίζουν να ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ τον ιδιωτικό τομέα, να κάνουν “εποικοδομητικές συζητήσεις μαζί του, με το αζημίωτο”. Ποιον κοροϊδεύουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ότι το Ιατρικό Περιστερίου παραχωρήθηκε για 55 κλίνες, όταν μόνο στην τελευταία εφημερία το Αττικό έκανε 77 εισαγωγές COVID!!!

ΔΕΝ λένε όμως ότι ακόμα και αυτές οι 55 κλίνες είναι για διακομιδή ασθενών ήπιας βαρύτητας, ουσιαστικά σε αποθεραπεία, λίγο πριν επιστρέψουν σπίτι τους.

Η εφημερία του Σαββάτου 13/3 ενέχει κινδύνους και επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας:

  • Πού θα μπουν οι περίπου 70-80 ασθενείς COVID που χρήζουν εισαγωγής;
  • Θα κάθονται στο ΤΕΠ έως και 2 ημέρες μετά την εισαγωγή τους ασθενείς με COVID;
  • Θα συνεχιστεί η εγκληματική διαχείριση με πάνω από 60 ράντζα σε διαδρόμους;
  • Πόσο θα φτάσει η λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ για τους διασωληνωμένους;
  • Για πόσες ώρες θα πέσει αυτή τη φορά το σύστημα παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου; Το σύστημα παροχής οξυγόνου του Νοσοκομείου δεν επαρκεί για την νοσηλεία τόσων πολλών ασθενών COVID-19. Θα συνεχιστεί να μη λαμβάνουν οι ασθενείς το ΟΞΥΓΟΝΟ που απαιτείται; Θα γίνονται πάλι συστάσεις στους γιατρούς να μην χρησιμοποιούν τις συσκευές high-flow, γιατί το οξυγόνο δε φτάνει;
  • Πόσο ακόμα θα ανασταλεί η λειτουργία όλων των χειρουργικών κλινικών; Πόσο να περιμένουν οι καρκινοπαθείς;
  • Σε πόσες κλινικές ακόμα πρέπει να βγουν τυχαία κρούσματα ασθενών που νοσηλεύονται για άλλες παθήσεις; Πόσοι υγειονομικοί πρέπει ακόμα να νοσήσουν;
  • Τι άλλο πρέπει να γίνει για να μας πληρώσετε τις εφημερίες, βάρδιες, νυχτερινά του Δεκεμβρίου;

ΞΑΝΑΛΕΜΕ:

Τις επόμενες μέρες ουδείς γνωρίζει πως θα γίνει και πως θα εξελιχθεί η γενική εφημερία στο ΑΤΤΙΚΟ.
Έχουμε καταγγείλει σε όλους του τόνους ότι το ΑΤΤΙΚΟ και το ΕΣΥ χρειάζονται επειγόντως ενισχύσεις και αξιοποίηση των εφεδρειών. Η ευθύνη δική τους. Της κυβέρνησης, όσων τα συμφέροντα υπερασπίζεται και όσων υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική της.
Κάνουμε για δεύτερη φορά έκκληση στις εισαγγελικές αρχές να επέμβουν και να εμποδίσουν την εφαρμογή αυτών των σχεδίων.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά να ακούσουν.

Με βάση τα παραπάνω ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • Γενική Συνέλευση-συγκέντρωση όλου του προσωπικού την Τρίτη 16 Μαρτίου, ώρα 8:00 στο Αίθριο
  • Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 17/03 για την υγεία του λαού με συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6:30 μμ.

Το ΔΣ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button