ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καταδίωξη στο Πέραμα – Το πόρισμα της ΕΛΑΣ αναδεινύει κακό συντονισμό και έλλειψη εκπαίδευσης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρέλαβε χτες (29/10) το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, υπήρξε κακός συντονισμός, ελλιπής εικόνα, έλλειψη εκπαίδευσης στη διαχείριση και όχι μόνο αλλά και αναφορές για αδυναμία του κέντρου επιχειρήσεων, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Την ίδια στιγμή και ενώ τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργού για λήψη μέτρων με στόχο τη βελτίωση της επιχειρησιακής δράσης της αστυνομίας, η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη ζητά να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι επτά αστυνομικοί

Όπως προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε:

  •  Κακός συντονισμός δυνάμεων
  •  Ασαφείς εντολές από το κέντρο
  • Έλλειψη εκπαίδευσης στην διαχείριση και όχι μόνο
  • Πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου
  • Ελλιπής εικόνα της συνολικής κατάστασης
  • Απουσία επικεφαλής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης

Χαρακτηριστικά, από τις 38 σφαίρες που έπεσαν στο περιστατικό, τις 32 τις έριξαν οι 3 αστυνομικοί από τους 7 που βρίσκονταν στο πεδίο. Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται αλλαγές σε εκπαίδευση, συντονισμό δυνάμεων από την άμεση δράση, καθώς και αλλαγές που τώρα υπάρχουν στην άμεση δράση.

Στο μεταξύ, ο ανήλικος, που παραδόθηκε εκ των υστπερων και κατέθεσε ότι οδηγούσε το μοιραίο όχημα, ζήτησε και θα υποβληθεί σε τεστ DNA την Τετάρτη προκειμένου να αποδείξει την παρουσία του μέσα στο αμάξι, μετά την δήλωση του συνηγόρου των κατηγορούμενων αστυνομικών ότι ο συγκεκριμενοις νεαρός δεν βρισκόταν στο καταδιωκόμενο αυτοκίνητο. Εκτός κινδύνου συνεχίζει να νοσηλεύεται ο άλλος νεαρός που δέχτηκε αστυνομικά πυρά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button