Ένας 28χρονος Χαϊδαριώτης, γνώριμος στις αρχές, σχεδίασε μια φιλόδοξη κλοπή στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Η ώρα ήταν γύρω στις 3 το πρωί της Τετάρτης 13 Μαΐου, όταν χτύπησε συναγερμός σε κατάστημα της οδού Καραϊσκάκη. Στο σημείο έφτασαν άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου και της ομάδας ΔΙΑΣ, για να δουν τι συνέβη και ενώ έκαναν έλεγχο εντόπισαν τον κλέφτη που επέστρεφε για τη “δεύτερη παρτίδα”.

Κατά την πρώτη φάση της επιχείρησής του ο δράστης είχε αναρριχηθεί σε οροφή διπλανής επιχείρησης και εισέβαλε στο ίντερνετ καφέ, από όπου απέσπασε τέσσερις υπολογιστές, τους έβαλε σε κόκκινη βαλίτσα και έφυγε ενώ χτυπούσε ο συναγερμός. Μετέφερε τα κλοπιμαία στο σπίτι του, που βρίσκεται εκεί κοντά. Περίμενε λίγη ώρα και με περίσσιο θράσος ξεκίνησε για τη δεύτερη φάση της κλοπής, ωστόσο δεν υπολόγισε ότι οι αστυνομικοί θα βρίσκονταν ακόμη εκεί.

Ο δράστης, λοιπόν, εντοπίστηκε και συνελήφθη την ώρα που κατευθυνόταν στο ίδιο σημείο με τη βαλίτσα στο χέρι για να αφαιρέσει και τους υπόλοιπους υπολογιστές. Μάλιστα κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε ενόσω τα όργανα της τάξης προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η πράξη του ήταν προσχεδιασμένη, αφού στο πρόσφατο παρελθόν σύχναζε ως θαμώνας στο συγκεκριμένο κατάστημα, είχε μάθει τα κατατόπια, είχε βρει τρόπο εισόδου κτλ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διάρρηξη, κλοπή και αντίσταση και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο δράστης είναι γνώριμος στις αρχές, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε παρόμοιες πράξεις.