Πεζόδρομος Καραϊσκάκη, έξοδος προς Κερασούντος. Αδύνατο να περάσει όχι μόνο καροτσάκι, αλλά και νεαρός, αδύνατος πεζός. Πρέπει να κάνεις ολόκληρο γύρο για να συνεχίσεις. Με το καροτσάκι και αυτό ακόμη είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο παππούς έβγαλε βόλτα το εγγονάκι του στο κέντρο της πόλης χτες, βράδυ Σαββάτου 8/10. Βίωσε το φόβο και την οργή. Τα συμπύκνωσε στο φωτογραφικό οδοιπορικό που έστειλε στην εφημερίδα μας, με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει, αν και “Τροχαία δεν υπάρχει από τότε που έφυγε από το Χαϊδάρι”, όπως μας είπε, συμπληρώνοντας: “Τι ζούμε… Πόση αδιαφορία μπορεί να χαρακτηρίζει αυτούς τους ανθρώπους… Αναγκάστηκα κακήν κακώς να επιστρέψω στο σπίτι βγάζοντας το καροτσάκι στον δρόμο, ανάμεσα σε αυτοκίνητα που έτρεχαν! Τα μαγαζιά πρέπει να δουλέψουν, αλλά το κέντρο της πόλης δεν επιτρέπεται να είναι αποκλεισμένη ζώνη. Τρόπος υπάρχει, αρκεί να μην θέλει ο καθένας να παρκάρει στο κέντρο, έξω από το μαγαζί. Πέντε λεπτά περπάτημα δεν βλάπτουν…”

Το φωτορεπορτάζ προέρχονται από το κομμάτι από την Κερασούντος μέχρι την Πλατεία Ηρώων, δηλαδή περίπου 100 μ. Κάθε πεζοδρόμιο, κάθε ράμπα, κάθε διάβαση είναι ασφυκτικά αποκλεισμένη.

Πλατεία Ηρώων. Η ράμπα αποκλεισμένη από δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα!
Καραϊσκάκη και Κερασούντος. Οι διαβάτες δεν ξέρουν από πού να περάσουν.
Το πεζοδρόμιο της Καραϊσκάκη γίνεται πάρκινγκ. Όμως τα καροτσάκια και οι ανάπηροι δεν μπορούν να ανεβούν ή να κατεβούν τα σκαλιά του πεζόδρομου για να διασχίσουν το κομμάτι από Πλατεία Ηρώων μέχρι Κερασούντος.
Οι πεζοί από το οδόστρωμα. Το ανέβασε στο πεζοδρόμιο παρόλο που βλέπει τα κολονάκια. Πώς το πέρασε;
Κι άλλη ράμπα…