ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αντιδράστε! – Βουλευτές και δήμαρχοι έχουν χρέος απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας

Η κρατική αναλγησία ταλαιπωρεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα στις αποβάθρες του Μετρό στην Αγία Μαρίνα, την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια. Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι την ίδια ώρα που με τυμπανοκρουσίες εγκαινιάζονταν (με πολύχρονη καθυστέρηση) οι τρεις νέοι σταθμοί της περιοχής μας, έπεφτε τσεκούρι στα δρομολόγια που τους καλύπτουν! Ενδεικτικά: Δρομολόγια Μετρό: Μειώθηκε η συχνότητα από Αγ. Μαρίνα – Έως και διπλάσιος χρόνος αναμονής!

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε από τις καθημερινές “ανταποκρίσεις” των πολιτών που δημοσιεύονται στο “Χαϊδάρι Σήμερα”: ταλαιπωρία, καθυστερήσεις, συνωστισμός. Φυσικά και μεγάλη αγανάκτηση, διότι η πατέντα του “Μετρό δύο ταχυτήτων” χτυπάει επιλεκτικά τις λαϊκές συνοικίες της δυτικής Αθήνας.

Αυτή η προσβλητική συμπεριφορά μένει μέχρι τώρα αναπάντητη. Πού είναι οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Νίκαιας; Με τι ασχολούνται οι βουλευτές της Δυτικής Αθήνας και της Β΄ Πειραιά; Τι κάνουν οι ίδιοι για να την ανατρέψουν αυτή τη μειωτική και βλαβερή μεταχείριση της κυβέρνησης και της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ προς τους πολίτες που εκπροσωπούν;

Κάνοντας την αυτοκριτική μας εδώ στο “Χαϊδάρι Σήμερα”, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ήταν ανόητο λάθος η αισιοδοξία που προεκλογικά εκφράσαμε για την κατάτμηση της πρώην Β΄ Αθήνας, ότι δηλαδή θα υπάρξει σοβαρή εκπροσώπηση και της υποβαθμισμένης Δυτικής Αθήνας. Δεν συμβαίνει αυτό. Σε πάμπολλες περιπτώσεις συνεχίζεται ο ίδιος παραγκωνισμός, τίποτε δεν προκαλεί βάσιμη ελπίδα ότι επιτέλους κινείται το τέλμα. Η χειρότερη απογοήτευση έρχεται από σημερινούς υπουργούς που χρησιμοποίησαν σαν εφαλτήριο την εκλογή σε “λαϊκές γειτονιές” για να φτιάξουν προφίλ και να στρογγυλοκαθίσουν σε κυβερνητικούς θώκους.

Αντιδράστε! - Βουλευτές και δήμαρχοι έχουν χρέος απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας 1
Από την προ ολίγων ημερών τελετή παράδοσης του Σταθμού Αγία Βαρβάρα. Είπε κανένας στον πρωθυπουργό ότι εγκαινίασε έναν σταθμό που έχει διπλάσιο χρόνο αναμονής από τους υπόλοιπους, σε ώρες αιχμής;

Να αφουγκραστούν οι τοπικοί άρχοντες και οι τοπικοί βουλευτές τα προβλήματα του κόσμου και το πνιγηρό αίσθημα της αδικίας που τον διακατέχει. Να αναλάβουν συντονισμένη δράση, όχι φυσικά με “ψόφια”, εύκολα δελτία Τύπου και ερωτήσεις στη Βουλή “για τα μάτια του κόσμου”. Να ηγηθούν ενός αγώνα χωρίς υποχώρηση και να απαιτήσουν “εδώ και τώρα” την αξιοπρεπή μεταχείριση των πολιτών τους, την ίδια με όλους τους άλλους χρήστες του Μετρό.

Να είναι αυτή η αρχή ενός ουσιαστικού αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον στη Δυτική Αθήνα.

Χρέος έχει και ο πολίτης, απέναντι στην πόλη του και τα παιδιά του: Να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τους αδιάφορους καριερίστες της πολιτικής, αλλά και τους κολαούζους τους στις τοπικές κοινωνίες.

Όχι άλλο εμπαιγμό.

Μενέλαος Χρόνης

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button