Το ΙΚΑ Αιγάλεω κρατά την πόρτα κλειδωμένη. Όλοι περιμένουν απέξω, κάποιοι με πατερίτσες, έγκυες κλπ. Οι εικόνες είναι χτεσινές (11/8), στις 12.30 το μεσημέρι, με 36 βαθμούς Κελσίου.

“Περιμένουμε πότε θα ανοίξει την πόρτα υπάλληλος, ανά μία και δύο ώρες. Είμαστε εδώ στο λιοπύρι για να πάρουμε αριθμό προτεραιότητας για κάθε υπηρεσία ξεχωριστά. Βασανιστήριο, έως λιποθυμίας”, μας είπε μία από τις γυναίκες που ανέμεναν να… εξυπηρετηθούν.

Η εικόνα της φωτογραφίας δεν αποδίδει όλη την αλήθεια για το πλήθος που περιμένει μπροστά στην είσοδο, είναι πλασματικη. Πολλοί περιμένουν στο απέναντι πεζοδρόμιο έξω από τις μαντρες πολυκατοικιών ή όπου υπάρχει ένα δεντράκι, για να εξασφαλίσουν λίγη σκιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ή υπηρεσία δεν έχει προσωπικό και δεν μπορεί να διαχειριστεί τους ασφαλισμένους που προέρχονται, γι’ αυτό κλειδώνουν. Το χειρότερο είναι ότι δεν απαντούν στα τηλέφωνα και επίσης δεν μπορείς να κλείσεις ραντεβού ηλεκτρονικά.

Γιατί επιφυλάσσεται τέτοια περιφρόνηση στον κόσμο της Δυτικής Αθήνας; Μετά τα χάλια στους σταθμούς του Μέτρο, έχουμε κι αυτό.

Φώτο, Μαρίνα Μαγκαφά.