ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ιερά Οδός: Σωρεία κλοπών σε αυτοκίνητα, μεσημέρι και βράδυ – SOS από τους κατοίκους

Το πάρκινγκ της Ιεράς Οδού έξω από το Δρομοκαΐτειο και κάτω από το γήπεδο “Τάκης Χαραλαμπίδης” δεν πολυχρησιμοποιείται για το λόγο που κατασκευάστηκε, αλλά, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, είναι ένα σημείο άσκησης παραβατικών πράξεων.

Πολύ χαρακτηριστικό είναι ένα παράδειγμα που ανέφεραν στην εφημερίδα μας: Μέρα μεσημέρι, κλέφτες αφαίρεσαν καταλύτη οχήματος, την ώρα που τα απέναντι συνεργεία ήταν ανοιχτά και κόσμος πηγαιοερχόταν στα σπίτια της γειτονιάς. Οι θρασύτατοι κακοποιοί εκμεταλλεύτηκαν τον θόρυβο της κυκλοφορίας και την απόκρυψη της ορατότητας από τους θάμνους και έκαναν τη ζημιά.

Το παραπάνω γεγονός είναι αξιοσημείωτο ως προς τις συνθήκες που συνέβη, αλλά δεν είναι ούτε το μόνο ούτε το χειρότερο. Κλοπές καταλυτών στην περιοχή έχουν συμβεί πολλές κατά τις νυκτερινές ώρες, όπως και κλοπές σε αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικό είναι ένα πρόσφατο περιστατικό στον ίδιο χώρο στάθμευσης, όταν κλέφτες έσπασαν το τζάμι από φορτηγάκι, άνοιξαν την πόρτα και προσπάθησαν να βάλουν μπροστά τη μηχανή, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρουν.

Τα παραπάνω περιστατικά αναφέρθηκαν στην Αστυνομία.

Οι άνθρωποι που μίλησαν στην εφημερίδα μας ζήτησαν πιο πυκνή αστυνόμευση του χώρου αυτού. Θεωρούν ότι συνδυασμός παραγόντων τον κάνει προσφιλή σε πάσης φύσεως κακοποιά στοιχεία: Από τη μια βρίσκεται πάνω σε έναν κεντρικό οδικό άξονα, από την άλλη είναι αρκετά απόμερος για τις συναντήσεις τους. Θυμηθείτε το περιστατικό με τον καταιγισμό πυροβολισμών μεταξύ αντίπαλων ομάδων κακοποιών.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τη γειτονιά είναι ο φωτισμός του πάρκινγκ. Όπως μας είπαν, ο Δήμος άλλαξε τις χαλασμένες λάμπες μετά το σοβαρό συμβάν που μόλις προαναφέρθηκε, αλλά και πάλι ο χώρος σταδιακά γίνεται όλο πιο σκοτεινός. Μία κυρία μάς είπε: “Όλοι θέλουν έναν τέτοιο χώρο. Γενικά η καθαριότητα τηρείται από τον Δήμο, αλλά υπάρχει ένα ζήτημα με τα φώτα, που φαίνεται περίεργο. Ξαφνικά σβήνουν σχεδόν όλες οι λάμπες, περίπου το 90%. Τα παιδιά που ασκούνται ή γονείς τους αποφεύγουν να αφήσουν εκεί τα αυτοκίνητά τους.”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button