ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η Ζέτα Δούκα έκανε στο Χαϊδάρι την πρώτη παρουσίαση των βιβλίων της!

Έλλα και Άλλυ”: Οι δύο πρωταγωνίστριες του πρώτου παιδικού βιβλίου της Ζέτας Δούκα συστήθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό σε ένα σχολείο στο Χαϊδάρι! Η αγαπημένη ηθοποιός έκανε την πρώτη παρουσίαση της δουλειάς της ως συγγραφέας στο Χαϊδάρι, και πιο συγκεκριμένα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου. Ρόλο σε αυτό έπαιξε, φυσικά, η στενή της σχέση με τον Μάνο Πετούση, σκηνοθέτη και αντιδήμαρχο Πολιτισμού.

Στο πάνελ της παρουσίασης υπήρχε πολλή λάμψη. Εκτός από την συγγραφέα, μετείχαν οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Νίνα Λοτσάρη και Θανάσης Ευθυμιάδης. Επίσης η γυμνάστρια Σοφία Πασχάλη και ο εικονογράφος του βιβλίου, Θάνος Καρανίκας.

Η ηθοποιός και νέα μαμά, Ζέτα Δούκα, επιχειρεί για πρώτη φορά να γράψει για παιδιά και μάλιστα για ένα θέμα, το οποίο απασχολεί έντονα τη νέα γενιά τα τελευταία χρόνια.

Όπως η ίδια έχει πει, μιλώντας για το βιβλίο της, η “Έλλα και η Άλλυ” μιλούν για την δύναμη της φιλίας, την γυναικεία υποστήριξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Και το να μιλάς γι’ αυτές τις σπουδαίες και δύσκολες έννοιες, με τρόπο απλό και κατανοητό προκειμένου να τις καταλάβει ένα μικρό παιδί χωρίς να κουραστεί είναι μάλλον από τα πιο δύσκολα πράγματα στον κόσμο”.

Ο Μάνος Πετούσης, σκηνοθέτη της παράστασης “Γράμμα σε ένα παιδί” στο οποίο συγκλόνισε με την ερμηνεία της η Ζέτα Δούκα, δήλωσε για την παρουσίαση βιβλίου, τη Δευτέρα 25/10 το απόγευμα:

“Το Χαϊδάρι, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, ήταν η επιλογής της Ζέτας (της καρδιάς μου) να γίνει η πρώτη παρουσίαση των βιβλίων της. Ένα κουλουάρ έχει σχηματιστεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου και είναι το δώρο της για τη σημερινή παρουσίαση. Ένα δώρο για τα παιδιά της πόλης μας. Ζετάκι μου γλυκό, δημόσια σε ευχαριστώ από καρδιάς. Καλοτάξιδα!”

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button