ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Η υπόθεση του 1984 που αποκάλυψε η δακτυλοσκόπηση

Μια παλαιότερη υπόθεση, που αφορούσε σε ασέλγεια ανηλίκου, προέκυψε από την δακτυλοσκόπηση του Δημήτρη Λιγνάδη, όταν συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. Η υπόθεση από το 1984 έδειξε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε μία υπόθεση, η οποία στη συνέχεια ωστόσο, αποσύρθηκε. Αν και το μητρώο του ήταν καθαρό, τα στοιχεία από τη δακτυλοσκόπηση, παρέμεναν στα αρχεία στης αστυνομίας.

Όταν οι αστυνομικοί ανέσυραν το ηλεκτρονικό αρχείο, διαπίστωσαν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο  Λιγνάδης προσήχθη το 1984 μετά από μήνυση για αποπλάνηση ανηλίκου. Την είχαν καταθέσει οι γονείς του παιδιού.

Οι γονείς του 14χρονου τότε παιδιού, φέρονται να διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον σκηνοθέτη. Το παιδί επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του και επί έναν χρόνο δεν αποκάλυπτε το γιατί. Όταν όμως ανέφερε στους γονείς του τον λόγο τότε εκείνοι προχώρησαν σε μήνυση εναντίον του σκηνοθέτη.

Τελικά, όμως αποφάσισαν να αποσύρουν την μήνυση προκειμένου να μην στιγματιστεί το παιδί τους.

Ωστόσο, ο Λιγνάδης απασχόλησε και αργότερα τις αρχές. Το 2012 έφτασαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος καταγγελίες για ενέργειες του ηθοποιού στο Μεταξουργείο.

Τότε, υπήρξαν αναφορές για σεξουαλικές προσεγγίσεις ανηλίκων στην περιοχή και στο σταθμό Λαρίσης.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τις κατηγορίες για 3 με 4 ημέρες ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο και δεν προχώρησε η υπόθεση.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button