ΠΟΛΙΤΙΚΗΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η πρώτη ζωντανή μετάδοση Δημοτικού Συμβουλίου είναι γεγονός – Μια αποτίμηση

Η πρώτη ζωντανή μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου από το “Χαϊδάρι Σήμερα” άφησε καλές εντυπώσεις. Δεχτήκαμε πολλά επαινετικά μηνύματα και τηλέφωνα για το τηλεοπτικό γεγονός αυτό καθεαυτό, αλλά και για την ποιότητά του. Το Χαϊδάρι μπήκε στην ομάδα των Δήμων που ανοίγουν τις διαδικασίες τους στον πολίτη, ώστε ο δημοκρατικός διάλογος στο κορυφαίο όργανο της πόλης και οι αποφάσεις που αφορούν τη ζωή όλων να γίνονται κτήμα της τοπικής κοινωνίας.

Θέλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Τσατσαρώνη, για την πρωτοβουλία του αυτή και τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.

Το live streaming έγινε προχτές Τρίτη, 27/4, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις μας για να έχει καλό αποτέλεσμα. Παρά το ότι είχαμε λίγες ώρες στη διάθεσή μας για να οργανώσουμε τη μετάδοση, θελήσαμε να προχωρήσουμε πιο μακριά από το απλό ανέβασμα ενός λινκ στο facebook. Αποφασίσαμε να δώσουμε μια επαγγελματική κάλυψη στον τηλεθεατή και αυτό έγινε χάρη στη δουλειά του συμπολίτη Πάνου Σιδηρόπουλου, που έχει μεγάλη πείρα στις σχετικές μεταδόσεις, όντας η ψυχή του επιτυχημένου streamia.gr.

Παρά το ότι η εικόνα που παίρναμε χαρακτηριζόταν τις γνωστές αδυναμίες μιας τηλεδιάσκεψης, το τελικό αποτέλεσμα είχε τηλεσκηνοθετική άποψη, υπήρχε διαρκής ενημέρωση για το όνομα του ομιλητή και την παράταξη του με λογότυπο. Ακούσαμε τους περισσότερους επικεφαλής παρατάξεων να εκφράζουν δημόσια την ευχαρίστησή τους για την εξέλιξη αυτή και ζήτησαν να συνεχιστεί.

Πολλοί συμπολίτες γνώρισαν για πρώτη φορά τα πρόσωπα δημοτικών εκπροσώπων τους και μάλιστα σε ώρα “πολιτικής δράσης”. Άκουσαν το λόγο και τις παρακολούθησαν τη σκέψη τους. Σε μια γενική αποτίμηση της συζήτησης, που είχε σαν μοναδικό περιεχόμενο τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, εμείς σημειώσαμε ότι ο διάλογος ήταν εξαιρετικά διαφωτιστικός, ακούστηκε μια πολύ μεγάλη ποικιλία απόψεων, με επιχειρήματα και νηφαλιότητα. Οι στιγμές έντασης δεν έλειψαν, αλλά μετά από 4 ώρες συνεδρίασης ήταν και αυτές αναπόφευκτες. Εξάλλου άνθρωποι συζητούν, όχι ρομπότ. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να μεταφέρουμε την άποψη ενός παλιού μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου και γνωστού για την ηρεμία του, του Γιάννη Θεοτοκά, που εκτίμησε ότι η δημόσια προβολή της συζήτησης βοήθησε να βάλουν όλοι όρια στον εαυτό τους, να πειθαρχήσουν στις αρχές ενός δημιουργικού διαλόγου, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν ακρότητες και λεκτικές επιθέσεις, που κάποιες φορές δυναμίτιζαν τις συνεδριάσεις.

Ένα ακόμη σημείο που αξίζει να τονιστεί είναι ότι τώρα πια υπάρχει ολόκληρο το βίντεο της συζήτησης διαθέσιμο στον καθένα και μπορεί να το δει είτε στο “Χαϊδάρι Σήμερα TV” είτε στο Υoutube είτε στο Facebook.

Μέχρι αυτή την ώρα, το video το έχουν δει περίπου 4.500 δημότες στο “Χαϊδάρι Σήμερα TV” στα δύο αυτά σημεία και η θέαση έχει αυξητική τάση, διότι όλο και περισσότεροι το παρακολουθούν ως βίντεο – αρχείο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button