ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η πρώτη φωτιά -πριν καν έρθει το καλοκαίρι- στον Προφήτη Ηλία!

Φέτος δεν πρόλαβε καν να μπει ο Μάιος για να καταγραφεί η πρώτη φωτιά. Σημειώθηκε στον Προφήτη Ηλία και προκάλεσε την κινητοποίηση των περιοίκων, που αντέδρασαν άμεσα. Πάντως το γεγονός αυτό πρέπει να αποτελέσει “καμπανάκι” ενόψει καλοκαιριού και όλοι να λάβουν τα μέτρα που τους αναλογούν. Ας θυμηθούμε ότι πέρυσι είχαμε αρκετά ανάλογα γεγονότα αλλά σταθήκαμε τυχεροί καθώς δεν πήραν έκταση. Όμως… δεν επιτρέπεται να παίζουμε με τη φωτιά!

Οι φλόγες ξεπήδησαν σήμερα το μεσημέρι σε ιδιωτικό οικόπεδο στην οδό Αγίας Μαύρας στον Προφήτη Ηλία. Μόλις τις αντιλήφθηκαν οι γείτονες έτρεξαν να τις αντιμετωπίσουν και η άμεση επέμβαση ήταν ειτυχής. Στο σημείο έσπευσαν και δύο οχήματα της Πυροσβεστικης, που δεν χρειάστηκε να ενεργήσουν, όπως και η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Αν δεν τα κατάφερναν οι πολίτες τόσο γρήγορα, η φωτιά θα μπορούσε ενδεχομένως να απλωθεί σε πεύκα και να πάρει έκταση. Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Για να μην αντιμετωπίσουμε κινδύνους το καλοκαίρι απαιτείται μια μεγάλη προσπάθεια: ΑΣΔΑ, Δήμος και ιδιώτες να ολοκληρώσουν γρήγορα την χορτοκοπή σε ακάλυπτους χώρους. Ακόμη σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να αποφεύγεται η ρίψη βεγγαλικών κατά τη διάρκεια τελετών σε εκκλησίες που έχουν γύρω πεύκα, αλλά και γενικά κοντά σε δασικούς χώρους.

Πιο αναλυτικά, Ενημέρωση των πολιτών για την έναρξη της Αντιπυρικής Περιόδου 2022.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button