ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η πιο “καυτή” ζώνη της Ελλάδας στερείται την ΜΕΘ Κέντρου Εγκαυμάτων!

Στην περιοχή της Δυτικής Αττικής λειτουργούν τουλάχιστον 23 επιχειρήσεις υψηλού βαθμού επικινδυνότητας, υπαγόμενες στην Οδηγία ΣΕΒΕΖΟ που αφορά στον κίνδυνο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης. Παρά ταύτα, η ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων στο Θριάσιο δεν λειτουργεί!

Οι πρόσφατες πυρκαγιές σε εργοστάσια στη Μαγούλα και στο Μενίδι επιβεβαιώνουν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Έκτασης και ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη για αποκατάσταση λειτουργίας της ΜΕΘ Κέντρου Εγκαυμάτων. Οι πρόσφατες πυρκαγιές προστίθενται στα αλλεπάλληλα περιστατικά πυρκαγιών σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Δυτικής Αττικής, όπως στην “FASOPLAST”, στη ΝΟΥΝΟΥ, στα ΕΛΠΕ Ελευσίνας κοκ…

Παρά το ότι, λοιπόν, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής υπάρχει αυτή η κατάσταση με εργοστάσια και αποθήκες με επικίνδυνες δραστηριότητες και εύφλεκτα υλικά να δραστηριοποιούνται μέσα σε κατοικημένες περιοχές, η ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων εξακολουθεί να νοσηλεύει μόνο ασθενείς με COVID-19, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμη για νοσηλεία πολυτραυματιών ή εγκαυματιών, ενώ και στις δύο ΜΕΘ του νοσοκομείου (Γενική και Εγκαυμάτων) υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζόμενων του Θριάσιου Νοσοκομείου, ιδιαίτερα προβλήματα προκαλεί η μεγάλη έλλειψη εντατικολόγων, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία των ΜΕΘ, αν και οι υπάρχοντες γιατροί αναγκάζονται να ξεπερνούν διαρκώς το προβλεπόμενο όριο εφημεριών καθώς και τις δικές τους σωματικές και ψυχικές τους αντοχές. Εξίσου προκλητικό είναι ότι, αν και τα εγκαίνια των ανακατασκευασμένων χειρουργικών αιθουσών του νοσοκομείου μετατράπηκαν σε κυβερνητική φιέστα, όπως λέει το Σωματείο, εξακολουθεί να μην έχει προσληφθεί ούτε ένας νοσηλευτής, τραυματιοφορέας – βοηθός θαλάμου, αναισθησιολόγος για την στελέχωση τους. Αποτέλεσμα είναι να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές 5 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες, αν και περισσότεροι από 1.500 ασθενείς παραμένουν σε μακροχρόνια λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση.

Συνολικά, στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο παραμένουν κενές περισσότερες από 220 οργανικές θέσεις προσωπικού, 35 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και 190 συμβασιούχοι κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, που επιδεινώνεται από τις αναστολές εργασίας εργαζομένων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button