Το μεσημεριανό περίεργο γεγονός της ανάφλεξης του κουτιού της χρηματαποστολής στο υποκατάστημα της Πειραιώς στην Καραϊσκάκη δεν έκρυβε κάποια θεαματική απόπειρα ληστείας. Όπως φαίνεται, πρόκειται περί λάθους.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από την Πυροσβεστική, που διαχειρίστηκε το γεγονός, δεν επρόκειτο για απόπειρα ληστείας. Επί τόπου έφτασαν δύο οχήματα με έξι άνδρες για να σβήσουν τη μικρή φωτιά.

Η επίσημη πληροφόρηση φτάνει μέχρι εδώ. Ανεπίσημα, μας λένε κάποιοι γνώστες των διαδικασιών των τραπεζικών χρηματαποστολών ότι τα βαλιτσάκια μεταφοράς χρημάτων έχουν ένα ειδικό σύστημα αποτροπής των κλοπών. Συγκεκριμένα, με ένα ειδικό κουμπί πυροδοτείται η ανάφλεξή τους, μαζί με το πολύτιμο περιεχόμενό τους, ώστε να μην καταλήγουν στα χέρια κλεφτών. Έτσι αποτρέπονται οι ληστείες χρηματαποστολών, που ήταν ιδιαίτερα δημοσιλείς στην άγρια δύση, αφού δεν ήταν σε εφαρμογή τέτοιες τεχνολογίες.

Άρα, αφού απόπειρα κλοπής δεν είχαμε, μάλλον κάποιος πάτησε κατά λάθος το κουμπί της βαλίτσας… Το άλλο ενδεχόμενο είναι η αστοχία υλικού.

Τώρα μένει να μάθουμε πώς αποκαθίσταται η απώλεια των χρημάτων στο ταμείο της Τράπεζας.