ΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η “παρατηρούμενη χαλάρωση” και η σαρδελοποίηση στο Μετρό

Φιλιώ Χατζημπεκιάρη

Επειδή οι “ειδικοί” κρούουν τον κώδωνα για την παρατηρούμενη χαλάρωση, δύο σημεία:

1. Aνύπαρκτος ο έλεγχος για μάσκες και αποστάσεις σε αποβάθρες και συρμούς του Metro αλλά και ΜΜM. Μόνο λόγω των εγκαινίων των νέων σταθμών στις 6/7 απαγορευόταν η είσοδος χωρίς μάσκα, αλλά του κουτρούλη το πανηγύρι στην αποβάθρα της Αγίας Μαρίνας.

2. Η λειτουργία 3 νέων σταθμών έφερε μείωση των απογευματινών δρομολογίων από/προς Αγία Μαρίνα για Σύνταγμα (γραμμή 3) κάθε 15′ (από 5′) ενώ το Αιγάλεω παραμένει κραυγαλέα προνομιούχο με κάθε 4′ για Σύνταγμα. Χτες από Αγία Μαρίνα για Δ. Πλακεντίας είχε στις 16:30 αναμονή 10′, ενώ στις 18:00 από Αμπελοκήπων 15′ για Νίκαια, 5΄ για Αιγάλεω (οι επιβάτες του εξυπηρετήθηκαν με 3 συρμούς). Θεωρητικά βεβαίως, οι πίνακες δρομολογίων δίνουν 4′ και 8′ λεπτά. Αποτέλεσμα: εύλογος ο συνωστισμός στην αποβάθρα καθώς και η σαρδελοποίηση μέχρι το Αιγάλεω εντός των βαγονιών, όπου όλοι κάθονται παντού με μάσκα ή χωρίς.

Επίσης, δευτερεύον αλλά σημαντικό: δεν αρκούν τα 90′ του εισιτηρίου με τουλάχιστον 30′ συνολική αναμονή. Αυτά στους έχοντας ώτα που περί άλλων τυρβάζουν!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button