ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η λεπτομέρεια που πήρε τη ζωή της κυρα-Ευστρατίας

Η απώλεια της ζωής ηλικιωμένης γυναίκας μέσα στο σπίτι της από πυρκαγιά συγκλόνισε το Χαϊδάρι. Το επίσημο πόρισμα της έρευνας της Πυροσβεστικής για τα αίτια της τραγωδίας θα αργήσει ακόμη, ωστόσο προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιες σχετικές πληροφορίες.

Στον χώρο της πυρκαγιάς πρώτοι έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και μετά η Πυροσβεστική και η Ασφάλεια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αφετηρία της καταστροφικής φωτιάς που ξέσπασε στο ισόγειο διπλοκατοικίας στην οδό Αιγίνης ήταν ένα αναμμένο καντήλι.

Οι πρώτες, λοιπόν, ενδείξεις είναι ότι το καντήλι έπεσε στο πάτωμα, χύθηκε το λάδι του και άρπαξε φωτιά. Η 83χρονη Ευστρατία Μ., που αντιμετώπιζε χρόνια κινητικά προβλήματα, προσπάθησε να τη σβήσει. Ο 90χρονος σύζυγός της, που ήταν στο διπλανό δωμάτιο, έτρεξε να τη βοηθήσει, κάηκαν τα χέρια του, αλλά δεν τα κατάφερε τη βγάλει από το ήδη φλεγόμενο δωμάτιο.

Το άψυχο σώμα της ηλικιωμένης ανασύρθηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής απανθρακωμένο. Ο σύζυγός της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Αττικόν, όπου και νοσηλεύεται. Τραγική φιγούρα σε αυτή την τραγωδία ήταν το μοναχοπαίδι τους, ο 47χρονος γιος τους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button