ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η φωτιά έκαψε κι άλλα εργοστάσια στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα στο 112 για τοξικούς ρύπους ζήτησε η Πυροσβεστική

Έχει περιοριστεί πλέον η φωτιά στο εργοστάσιο ξυλείας στον Ασπρόπυργο, αφού κατέκαψε τις εγκαταστάσεις του, αλλά θα χρειαστούν πολλές ώρες ακόμα μέχρι να καούν εντελώς κάποια υλικά και να μπορέσει να την θέσει υπό πλήρη έλεγχο η Πυροσβεστική. Στο μεταξύ όμως επεκτάθηκε σε παρακείμενα εργοστάσια με επικίνδυνες πρώτες ύλες, προκαλώντας τοξικούς καπνούς.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης στο εργοστάσιο ξυλείας που ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα, επί της οδού Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο Αττικής. Μαζί με τις ενισχύσεις, πλέον στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ. Αρχικά, η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες από την αποθήκη του εργοστασίου ξυλείας και σύντομα επεκτάθηκε σε όλη την επιχείρηση, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τυχόν τραυματισμοί, αφού εκείνη την ώρα η επιχείρηση ήταν εκτός λειτουργίας.

Σύντομα όμως λόγω της μεγάλης έκτασης και του υψηλού πυροθερμικού φορτίου, η φωτιά επεκτάθηκε στους παρακείμενους προαύλιους χώρους άλλων βιοτεχνιών και επιχειρήσεων που υπήρχαν πολλές παλέτες και συγκεντρωμένα υλικά και ειδικά σε ένα εργοστάσιο χρωμάτων η φωτιά εξαπλώθηκε και εντός της μονάδας με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά χημικά, χρώματα και διαλύτες, δημιουργώντας πυκνούς τοξικούς καπνούς και πράσινες φλόγες, κάνοντας έτσι την ατμόσφαιρα ακόμα πιο αποπνικτική και επικίνδυνη.

Ειδικά ως προς το τελευταίο, η Πυροσβεστική έκανε εισήγηση να εκδοθεί οδηγία μέσω του «112» ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και να κλείσουν παράθυρα, το οποίο όμως δεν κρίθηκε αναγκαίο να γίνει.

Στο σημείο συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης μέχρι τον πλήρη έλεγχο, ενώ θα πραγματοποιηθεί έρευνα από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button