ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ενημέρωση του κοινού έχει τη σημασία της…

Αυτή είναι η σημερινή ένδειξη επικινδυνότητας για πυρκαγιά: Κίνδυνος Πολύ Υψηλός. Η πινακίδα ενημέρωσης επισκεπτών έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου και βοηθάει τους πολίτες στην κατανόηση της πραγματικής κατάστασης, καθώς και του κινδύνου που υπάρχει τέτοια μέρα να κυκλοφορεί κάποιος στο δάσος, παράλληλα βέβαια με την προφορική ενημέρωση από τα στελέχη του Κήπου.

Όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, όταν η Πολιτική Προστασία κηρύσσει τη συγκεκριμένη κατάσταση επικινδυνότητας, απαγορεύεται η κυκλοφορία στα περιαστικά άλση και σε Ποικίλο – Αιγάλεω. Κάποιοι πολίτες αντιδρούν, γιατί νομίζουν ότι το μέτρο αφορά τη συμπεριφορά τους στο δάσος (πχ λένε στους πυροφύλακες “μα εγώ δεν καπνίζω”), ενώ στην πραγματικότητα η απαγόρευση αφορά τη δική τους ασφάλεια.

Πιστεύουμε ότι η εγκατάσταση από τον Δήμο Χαϊδαρίου τέτοιων ενημερωτικών πινακίδων σε σημεία όπου το κοινό μπαίνει σε δασικούς δρόμους (πχ Άλσος Δαφνίου, οδός Μ. Κατράκη, Θεαθήναι) θα βοηθήσει την προσπάθεια της Πολιτικής Προστασίας.

Με την ευκαιρία, να δώσουμε συγχαρητήρια στην Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (ΛΕΦΕΡΤ), η οποία βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την πυροπροστασία. Τις μέρες αυτές θα τους συνατήσει κανείς στο Άλσος Δαφνίου. Στην περίπτωσή τους ο εθελοντισμός βρίσκει το νόημά του.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button