ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η “Ελπίδα” δεν έγινε “Μήδεια” για το Χαϊδάρι – Μια αποτίμηση του χιονιά

Η Τρίτη 25 Ιανουαρίου ξημέρωσε χωρίς σοβαρά προβλήματα στην πόλη μας. Στην εφημερίδα μας δεν φτάνουν αναφορές πολιτών για δυσλειτουργίες σε δρόμους, άλλωστε η κίνηση είναι μειωμένη λόγω της αργίας που ισχύει μετά από κυβερνητική απόφαση. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου επιχειρούσε όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε και το γεγονός ότι πριν τα μεσάνυχτα είχε σταματήσει η έντονη χιονόπτωση. Γενικά, τις δυσκολίες του περυσινού χιονιά δεν τις έζησε η πόλη φέτος.

Η Λεωφόρος Αθηνών δεν έκλεισε, ούτε τα Νοσοκομεία αποκλείστηκαν. Αυτή την ώρα οι δρόμοι στο κεντρικό Χαϊδάρι είναι καθαροί. Στα πιο ψηλά σημεία υπάρχει χιόνι στο οδόστρωμα μέσα σε στενά, ενώ πιο κεντρικές αρτηρίες, όπως η πχ η Ακροπόλεως στο Άνω Δάσος είναι βατές, αν και χρειάζεται προσοχή μέχρι να λιώσει ο πάγος. Στους δρόμους πάνω από την Ακροπόλεως, όπου υπάρχουν περίπου 20 πόντοι χιόνι, ο καθαρισμός θα γίνει τις επόμενες ώρες, καθώς ο χειριστής του εκχιονιστικού εκτιμά ότι στους στενούς δρόμους με μεγάλη κλίση ίσως υπάρχουν προβλήματα για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, λόγω ολισθηρότητας.

Ας θυμόμαστε ότι η ΕΛ.ΑΣ. συστήνει τη χρήση αλυσίδων όπου υπάρχει χιόνι.

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας επιχειρούσαν στους δρόμους της πόλης τρία οχήματα JCB, τα δύο από τα οποία είχαν νοικιαστεί από ιδιώτες. Το ένα καθάριζε στο Άνω Δάσος από χτες το μεσημέρι μέχρι αργά τη νύχτα. Εδώ το χιόνι έστρωνε διαρκώς όλο το απόγευμα και χρειαζόταν διαρκής επέμβαση. Το άλλο επιχειρούσε στο δρόμο προς Σχιστό Κορυδαλλού, όπου υπήρχε και το περισσότερο χιόνι, και το πιο ψηλό σημείο της Ιεράς Οδού. Επίσης το ίδιο όχημα καθάριζε και χαμηλότερα σημεία του Προφήτη Ηλία. Το τρίτο JCB επενέβαινε σε άλλα σημεία όπου δημιουργούνταν δυσκολίες. Κυρίως στους δρόμους προς το Νοσοκομείο Αττικόν και μέσα σε αυτό, αλλά και στο Νεφρολογικό Κέντρο Μεσόγειος και το Δρομοκαΐτειο. Επίσης σε κίνηση βρισκόταν και όχημα που έριχνε αλάτι, ενώ ικανή ποσότητα είχαν προμηθευτεί και πολίτες για τα πεζοδρόμιά τους.

Αυτή την ώρα καθαρίζεται η Πλατεία του Δάσους από τον πάγο, όπου υπάρχει σοβαρό ολισθηρότητας και χρειάζεται προσοχή. Επίσης ρίχνεται αλάτι στους δρόμους του Δάσους για να αντιμετωπιστεί ο πάγος. Όσο κυλάει η μέρα και αυτό το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με την άνοδο της θερμοκρασίας -ήδη από τις στέγες λιώνει.

Πτώσεις δέντρων δεν σημειώθηκαν, ωστόσο κάποια πήραν κλίση. Το πρωί της Τρίτης κόπηκε από την Υπηρεσία Πρασίνου ένα πεύκο στο ΨΝΑ, που είχε γείρει προς την οδό Βουλγαροκτόνου.

Όπως φαίνεται, η “Ελπίδα” ήταν για το Χαϊδάρι λιγότερο επώδυνη από τη “Μήδεια”. Μάλλον το φαινόμενο δεν ήταν τόσο έντονο όσο αυτό του περυσινού Φεβρουαρίου, ενώ τα παθήματα προφανώς έγιναν μαθήματα για τη δημοτική αρχή. Η ενεργοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων υπηρεσιών ήταν πιο δραστική, η νυκτερινή κινητοποίηση αποτελεσματική, ενώ και η χρήση και ιδιωτικών μέσων έδωσε λύσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button