ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Η δημοτική αρχή Ντηνιακού στέλνει στην ανεργία 9 εργαζόμενους στην καθαριότητα”

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Με μια απαράδεκτη απόφαση, η Διοίκηση Ντηνιακού αποφάσισε να κάνει έφεση σε δικαστική απόφαση που δικαίωνε 9 εργαζόμενους στην καθαριότητα και μετέτρεπε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, παρά την αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι 9 εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί τον Απρίλιο του 2018 στην υπηρεσία καθαριότητας όπου αποδεδειγμένα υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, προσφέρουν κατά γενική ομολογία σημαντικό έργο (υπάρχουν έγγραφα της υπηρεσίας που το βεβαιώνουν) και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι παραπάνω εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με μοριοδότηση μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ στους προσωρινούς πίνακες και για επιμέρους λόγους (λάθη – παραλήψεις) δεν συμπεριελήφθησαν στους τελικούς πίνακες.

"Η δημοτική αρχή Ντηνιακού στέλνει στην ανεργία 9 εργαζόμενους στην καθαριότητα" 3

Είναι ενδεικτικό της απάνθρωπης αντιμετώπισης των εργαζόμενων, καθώς η Δημοτική Αρχή παίρνει αυτή την απόφαση εν μέσω πανδημίας και λίγες μέρες πριν τις γιορτές, καταδικάζοντας στην ανεργία εργαζόμενους που πάλευαν για το μεροκάματο πίσω από τα απορριμματοφόρα, με τη σκούπα και το φαράσι. Όλοι τους έχουν σοβαρούς οικονομικούς και οικογενειακούς λόγους που κάνουν αναγκαία την εργασία τους (μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες – παιδιά ΑΜΕΑ – πολύχρονη ανεργία – μοναδικό εισόδημα στο σπίτι κλπ). Προφανώς για τη διοίκηση Ντηνιακού βέβαια, η εργασία, ο κουτσουρεμένος μισθός, η μάχη για το μεροκάματο, η ανεργία, η ευαισθησία για πολύπαθες οικογένειες στην εργασιακή ζούγκλα που κυριαρχεί στην κοινωνία μας, είναι ψιλά γράμματα ακόμα και τις μέρες των γιορτών. Μάλλον ο κ. Ντηνιακός και οι δημοτικοί του σύμβουλοι λειτουργούν με άλλα κριτήρια.

Θέλουν να έχουν προσωρινούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, να ζουν για το αύριο, για να είναι πολιτικοί τους όμηροι. Και βέβαια να δίνουν “κομμάτια” της καθαριότητας σε εργολάβους με το αζημίωτο (με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει προσωπικό!!!)

ΑΥΤΕΣ τις μέρες ο κ. Ντηνιακός και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του, θα φωτογραφίζονται δίπλα στα λαμπιόνια και θα εύχονται καλές γιορτές. Όμως 9 οικογένειες θα ζήσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, με τις… ευχές της δημοτικής αρχής.

Η αυταρχική – αντιδημοκρατική μεθόδευση της Διοίκησης Ντηνιακού συνεχίζεται

Το ιστορικό της υπόθεσης για το θέμα των 9 εργαζόμενων, αποδεικνύει επίσης και την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού να ασκεί διοίκηση με πρωτοφανή αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Ενώ υπάρχει θετική πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που ψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης) που κάνει δεκτό το αίτημα και την αγωγή των 9 εργαζομένων, ο Δήμαρχος πράττοντας ακριβώς τα αντίθετα δίνει εντολή στην δικηγόρο του δήμου, για μη στήριξη του αιτήματος των εργαζόμενων.

Στις αίθουσες των δικαστηρίων αφού ακούστηκαν οι εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις του Μιχάλη Σελέκου (ως μάρτυρα των εργαζόμενων) και του δικηγόρου των εργαζόμενων για την αναγκαιότητα της εργασίας τους, με έκπληξη ακούστηκε η αρνητική θέση του δημάρχου, όταν όλα τα στοιχεία όπως και το έγγραφο της υπηρεσίας αποδείκνυαν το πόσο πολύτιμοι είναι οι εργαζόμενοι για την καθαριότητα της πόλης, γι’ αυτό και ζητήθηκε νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από αυτό, το Δ.Σ. επανέλαβε την απόφασή του για στήριξη των 9 εργαζόμενων και το Δικαστήριο έλαβε θετική απόφαση.

Όμως ο κ. Ντηνιακός παραγκωνίζοντας το ανώτατο συλλογικό όργανο του δήμου που είναι το Δ.Σ. και την θετική απόφαση του Δικαστηρίου, παρέπεμψε το θέμα στην οικονομική επιτροπή, όπου έχει πλασματική απόλυτη πλειοψηφία. Η απόφαση της επιτροπής, κατά πλειοψηφία και δια περιφοράς, δηλαδή χωρίς καμία συζήτηση και χωρίς την παρουσία των εργαζόμενων και του σωματείου, ήταν να ασκηθεί έφεση, δηλαδή να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

Αν δηλαδή η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για τους 9 εργαζόμενους και θα συμβάλουμε στους αγώνες των εργαζόμενων του Δήμου μας που διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή δουλειά με δικαιώματα.

Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρη τη γραπτή τοποθέτηση του Μιχάλη Σελέκου, εκ μέρους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στην δια περιφοράς συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής:

“Ψηφίζω τη μη άσκηση έφεσης κατά της υπ. αριθμ. 1542/2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την παραπάνω απόφαση αναγνωρίστηκε ότι οι διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των εννέα εργαζομένων είναι συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Επιπλέον υπενθυμίζω τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για στήριξη του αιτήματος των 9 εργαζομένων, καθώς και τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας.

Τέλος καταγγέλλω τη διαδικασία που ακολουθεί η δημοτική αρχή, αφού το θέμα έπρεπε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και όχι στην οικονομική επιτροπή όπου υπάρχει πλασματική απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου. “

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου θα στηρίζει με κάθε τρόπο το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button