ΑΠΟΨΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Η Aπογραφή 2021 μας δίνει δεδομένα όχι και τόσο ευχάριστα για το Χαϊδάρι”

Αλεξάκης Δημήτρης, Δημοτικός Σύμβουλος Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

Ένα μικρό σχόλιο που αφορά στη σημερινή δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Στατιστικής Αρχής.

Η απογραφή 2021 μας δίνει δεδομένα όχι και τόσο ευχάριστα. Στην πόλη μας δεν μειώθηκε ο πληθυσμός, αλλά ο ρυθμός αύξησης είναι πιο αργός από αυτόν του αργού βαδίσματος της χελώνας (0,18%)!

Άρα δεν ήταν ελκυστική η πόλη μας κατά την δεκαετία που πέρασε και αυτό το χρεώνονται σε ένα μεγάλο μέρος οι δημοτικές αρχές, η τωρινή του Ντηνιακού και κυρίως η προηγούμενη επί Σελέκου, λόγω ανυπαρξίας οποιουδήποτε στρατηγικού κοινωνικού – αναπτυξιακού αποτελεσματικού και αποδοτικού σχεδιασμού!

Η πόλη, όπως φαίνεται διαχρονικά, κρατάει το μικρό ποσοστό λόγω της πλεονεκτικής θέσης της και μόνο!

Είναι επίσης πρόδηλο ότι, το δημογραφικό είναι πρόβλημα σημαντικό για τη χώρα μας και δεν το βλέπουν όσοι και όσες εθελοτυφλούν και οι οποίοι δυστυχώς έχουν σχέση με τη χάραξη πολιτικής επί του ζητήματος!

Πετρούπολη, Αγία Βαρβάρα έχουν αυξητικούς ρυθμούς “μάλλον με την ποιότητα διαβίωσης των δημοτών” και ακολουθεί ασθμαίνοντας το Χαϊδάρι!

Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί σαν ανασταλτικός παράγοντας για παθητική αντιμετώπιση και ανυπαρξίας στρατηγικού σχεδιασμού και έργων!

Για παράδειγμα από το 2014 μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στην οδό Ακροπόλεως και Βεργίνας στο Δάσος. Γιατί; Διότι αν και κόστισε 1.146.000ευρώ ούτε η Δημοτική Αρχή Μαραβέλια κατασκεύασε το δρόμο πρόσβασης, ούτε η Δημοτική Αρχή Σελέκου, που είχαν τη σχετική αρμοδιότητα και την ευθύνη σύμφωνα με την πολεοδομική άδεια. Πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική μας Παράταξη “Πολίτες σε Δράση”, συνεπής με τον προγραμματικό μας λόγο, ψήφισε την τροποποίηση της μηκοτομής επί της οδού Βεργίνας κατόπιν σχετικής εισήγησης που έφερε η Δημοτική Αρχή στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή η επίλυση του ζητήματος της πρόσβασης στο Σταθμό της Βεργίνας ήλθε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 8 χρόνια, γεγονός που έπρεπε να συμβεί το 2014! Επομένως 70 οικογένειες στο Χαϊδάρι ή εργαζόμενων από όμορες περιοχές στερήθηκαν τη στήριξη και την παιδαγωγική συνδρομή ενός σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού, 70 γυναίκες στερήθηκαν τη δυνατότητα να συμβάλλουν εργασιακά στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της οικογένειάς τους και για πολλές εξ αυτών ήταν σαφώς ανασταλτικός παράγοντας για να κάνουν παιδιά η παντελής απουσία στήριξης στην ανατροφή των παιδιών τους.

"Η Aπογραφή 2021 μας δίνει δεδομένα όχι και τόσο ευχάριστα για το Χαϊδάρι" 3

Βεβαίως υπάρχουν και χειρότερα ως προς το ζήτημα του δημογραφικού! Άγιοι Ανάργυροι και Καματερό, Αιγάλεω, Ίλιον και Περιστέρι έχουν μικρές έως σημαντικές μειώσεις! Αλλά τα δεδομένα δεν πρέπει να λειτουργούν ανασχετικά ή να οδηγούν προς τα πίσω!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρέπει να είναι διδακτικά και να οδηγούν σε αποφάσεις και στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button