ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γλέντι σε μια άγνωστη παραλία, 25 λεπτά από την Πλατεία Συντάγματος

Για το ελληνικό Δημόσιο και το ανώτατο δικαστήριο η παραλία Σκαραμαγκά είναι μία “μη ακτή”, με μπαζωμένο αιγιαλό, χαμένη μέσα σε ένα νεφέλωμα νομικών όρων και χωμένη μέσα στην εσκεμμένη υποβάθμιση. Χρόνια τώρα, με τεράστια επιμονή οι κυβερνήσεις αρνούνται να μας αναγνωρίσουν εκεί το δικαίωμα της πρόσβασης στη θάλασσα. Το ΣτΕ, αντί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, φρόντισε να βγάλει την ουρά του απέξω και (διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό!) ανακάλυψε “αναρμοδιότητα”. Αυτά εννοούμε γράφοντας στον τίτλο “άγνωστη” παραλία. Άγνωστη στο ελληνικό κράτος δηλαδή, αν και είναι 25 λεπτά από την πλατεία Συντάγματος… Όμως εκεί ζουν άνθρωποι. Η Κάτω Αφαία και ο Σκαραμαγκάς είναι η εστία πάνω από 2.000 κατοίκων, που δεν εννοούν να μπουν στο περιθώριο.

Χτες το βράδυ, Σάββατο 28 Μαΐου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας – Σκαραμαγκά διοργάνωσε μια πραγματικά υπέροχη βραδιά δίπλα στη θάλασσα και για μερικές ώρες μετετράπηκε από “μη παραλία” σε πανέμορφη, γλυκιά, φιλόξενη ακτή, όπως μας αξίζει σε όλους τους κατοίκους της αυτής της πόλης αυτής και ολόκληρης της δυτικής Αθήνας. Η θάλασσα του Σκαραμαγκά είναι εκεί, όμορφη, ειδυλλιακή στο σούρουπο, μαγική μέσα στη νύχτα, άξια να παλέψουμε γι’ αυτήν.

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος και εκπρόσωποι πολιτικών παρατάξεων. Όσα ενδιαφέροντα είπαν στις σύντομες παρεμβάσεις τους μπορείτε να τα ακούσετε στα βίντεο που ακολουθούν πιο κάτω στο άρθρο. Το αφιέρωμά μας στη βραδιά θα σταθεί σε ένα εμβληματικό ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, με την προτροπή να κάνουμε τα πάντα για να υπερασπίσουμε την ποιότητα ζωής σε αυτή τη γωνιά της Αττικής, που κάποιοι πολιτικοί περιφρονούν.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα “γυρίσματα” της ταινίας έγιναν σε μια άλλη γωνιά της πόλης μας, στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button