ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γήπεδο Δάσους: Ο ασύλληπτος “ποντικός” και η μία και μοναδική προτίμησή του

Κάθε τέτοια περίοδο το στάδιο του Δάσους γεμίζει από κόσμο, ανθρώπους κάθε ηλικίας που έρχονται από όλο το Χαϊδάρι για να αθληθούν ή και να ξεσκάσουν τις απογευματινές ώρες. Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύεται εδώ και χρόνια άγνωστος, που έχει ανάγει σε τέχνη την κλοπή κινητών τηλεφώνων.

Την τελευταία πενταετία “έχουν κάνει φτερά” πάρα πολλά τηλέφωνα. Ούτε πορτοφόλια ούτε άλλα αντικείμενα, μόνο κινητά. Αυτή είναι η προτίμηση του κλέφτη, ο οποίος, κατά την εκτίμηση της Αστυνομίας είναι το ίδιο πρόσωπο, ντόπιος, που με φόρμες και σορτσάκια ανεβαίνει στο γήπεδο και κάνει γύρους, έχοντας το μάτι προσηλωμένο σε σάκους αθλούμενων, αφημένους σε διάφορα σημεία. Μόλις θεωρήσει κατάλληλη τη στιγμή, πλησιάζει το σάκο, ψάχνει και παίρνει το κινητό, αν υπάρχει μέσα. Δεν γίνεται αντιληπτός, διότι αυτοί που βρίσκονται γύρω δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκει ο σάκος. Έχει αποκτήσει δεξιότητα, αλλά φυσικά τον έχει βοηθήσει και η τύχη, τόσο καιρό.

Παλιότερα οι καταγγελίες για κλοπές ήταν πολλές κάθε εβδομάδα, ωστόσο τώρα έχουν περιοριστεί σε δύο περίπου, στο ίδιο διάστημα. Αυτό διότι ίσως έχουν κυκλοφορήσει μεταξύ όσων συχνάζουν στο στάδιο οι φήμες για κλοπές και προσέχουν περισσότερο.

Γήπεδο Δάσους: Ο ασύλληπτος "ποντικός" και η μία και μοναδική προτίμησή του 1

Η σύσταση είναι να μην μένουν αντικείμενα αξίας και ειδικά κινητά στο σάκο (μερικοί τα “κρύβουν” σε μια γωνιά κάτω από τη μπλούζα τους!). Φυσικά δεν τα αφήνουμε στο αυτοκίνητο, καθώς είχαμε και τέτοια περιστατικά κλοπών στον ίδιο αθλητικό χώρο. Το να μένει το κινητό στο σπίτι τη στιγμή της άθλησης, που είναι η ευκαιρία για πραγματική χαλάρωση, δεν το σκέφτεται κανείς…

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button