Σαρδέλες στο φούρνο πάνω σε καυκαλήθρες. Συνταγή από το βίντεο που έκανε ο Γιάννης Μπαξεβανης στο instagram με τον Ευάγγελο Ζουμπανέα  @zoumbaneas.e @diatrofi.gr

υλικά για 5 άτομα

1 κιλό σαρδέλες

500 γραμμάρια καυκαλήθρες

2 κρεμμύδια

1 ματσάκι μυρώνια

100 ml ελαιόλαδο

2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω ελαιόλαδο, κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο και καυκαλήθρες ψιλοκομμένες.

Προσθέτω λίγο νερό και βράζω περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, μυρώνια.

Ρίχνω τη σύβραση αυτή σε ταψί και πάνω απλώνω τις σαρδέλες.

Αλατίζω, πιπερώνω και ρίχνω μπόλικο λαδάκι, χυμό από 2 λεμόνια και βάζω σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά να τραγανίσουνε οι σαρδέλες.

Σερβίρω με μία ωραία αρωματική πράσινη σαλάτα του φίλου μου του Καραλάκη με φύλλα κάρδαμο, μουστάρδα, άγρια ρόκα, ξινήθρα, ρόδια, καρύδια, ζουλιέν καρότα, λωτό, ραπανάκια και βρέχω με λαδόξυδο.