ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Για πρώτη φορά εκπρόσωπος της Γερμανίας στο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων ηρώων στον Διομήδειο Κήπο – Βίντεο

Η σημερινή (8/9)τελετή μνήμης των θυμάτων της Κατοχής στην πόλη μας είχε μερικές “πρωτιές”. Πιο ηχηρή αυτή που αναφέρεται στον τίτλο και βλεπετε στην κεντρική φωτογραφία. Αλλά και μια ακόμη: Για πρώτη φορά παρευρέθηκε εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης (με εξαίρεση τα εγκαίνια του μηνμείου, οπότε είχε έρθει ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος).

Όσον αφορά τη γερμανική παρουσία, στέλεχος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κατέθεσε στεφάνι, χωρίς να προβεί σε άλλες δηλώσεις. Ας σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στεφάνι κατέθεσε και εκπρόσωπος της Πρεσβείας της μεγάλης Βρετανίας (βλέπε πιο κάτω τα βίντεο). Από πλευράς κυβέρνησης παραβρέθηκε η κ. Μαρία Συρεγγέλα, υπουργός Εργασίας με αντικείμενο τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια.

Για τα παραπάνω αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση του Βοτανικού Κήπου Διομήδους, που φέτος είχε ενεργότερη ανάμειξη στη διοργάνωση του μνημοσύνου, μια και η “ψυχή” της τελετής επί χρόνια, ο γηραιός κ. Παναγιώτης Μαραγκός, είχε πρόβλημα υγείας. Για την οργάνωση της τελετής συνεργάστηκε ο πρόεδρος της “Μνήμης”, Πέτρος Δρακόπουλος.

Πέρα από τους παραπάνω, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Λεωτσάκος, ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, Από το Δημοτικό Συμβούλιο οι Μιχάλης Σελέκος, Μόσχος Χουδελούδης και Κώστας Ασπρογέρακας. Ο Δημήτρης Μαραβέλιας, πρώην δήμαρχος και νυν πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αριστείδης Πανόπουλος. Ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. Ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης “Λέλα Καραγιάννη, Μπουμπουλίνα 1941-144”. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο ηθοποιός Θωμάς Κινδύνης.

Οι επίσημοι φέτος ήταν αρκετοί, ο κόσμος όμως όχι πολύς. Όταν επιτευχθεί και αυτό, οι θα έχουμε κάνει πιο σωστά το καθήκον μας απέναντι στους ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Κατάθεση στεφάνων:

Κεντρική ομιλία, Θωμάς Κινδύνης:

Ομιλία δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού:

Παρέμβαση Μαρίας Συρεγγέλα, υφυπουργού Εργασίας:

Παρέμβαση Παναγιώτη Αναστόπουλου, αντιπρόεδρου της Οργάνωσης “Λέλα Καραγιάννη, Μπουμπουλίνα 1941-144”:

Στην εκδήλωση ήταν παρόν και το ενωτικό πνεύμα που ο μεγάλος Έλληνας Μανώλης Γλέζος εξέπεμψε από το Χαϊδάρι, πριν πέντε χρόνια, στην ίδια εκδήλωση (από το 40′ και εξής):

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button