ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Για πρώτη φορά διοικήτρια στο καμπ Σκαραμαγκά

Η ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά πέρασε από το Πολεμικό Ναυτικό σε πολιτικό πρόσωπο. Με απόφαση της κυβέρνησης ορίστηκε διοικήτρια η Μαρία-Δήμητρα Νιούτσικου. Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Νιούτσικου τα τελευταία τρία χρόνια ήταν διοικήτρια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ως επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα θητεία της στο hot spot του Σκαραμαγκά, του μεγαλύτερου στην ηπειρωτική χώρα με περίπου 2.300 φιλοξενούμενους, θα έχει διάρκεια ένα έτος που μπορεί να παραταθεί ή να ανανεωθεί ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Η θητεία της κ. Νιούτσικου στο ΚΥΤ Σάμου δεν ήταν εύκολη, καθώς η δομή αυτή είχε χαρακτηριστεί σαν “δεύτερη Μόρια”, με πολλά προβλήματα λειτουργίας.

Μέχρι σήμερα την ευθύνη του καμπ  Σκαραμαγκά είχε το Πολεμικό Ναυτικό και επικεφαλής του όριζε Ανώτερο Αξιωματικό. Παράλληλα την ευθύνη ασφάλειας αυτού του χώρου έχει η Ελληνική Αστυνομία. Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου η κ. Νιούτσικου θα συναντηθεί με τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Α.Τ. Χαϊδαρίου κυρίους Κώστα Παχή και Γιάννη Πάρνο, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του κέντρου και την ευρύτερη περιοχή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button