ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Φιάσκο της κυβέρνησης σε πυρκαγιές και ανασχηματισμό”

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για το φιάσκο του ανασχηματισμού και για την πλήρως αποτυχημένη διαχείριση της δασικής, οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής από τις πυρκαγιές εξαπέλυσε στη Βουλή σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τις πυρκαγιές,  για την αποκατάσταση των ζημιών και για την στήριξη των πληγέντων.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στο φιάσκο της κυβέρνησης γύρω από την παρ’ ολίγον υπουργοποίηση του ναυάρχου Αποστολάκη, θύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε παρομοιάσει την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργοποίηση του χουντικού στρατηγού Σπαντιδάκη από την χούντα. «Και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Αποστολάκη να γίνει πάλι υπουργός. Αλλά, όπως είχε πει για την αποστασία του 1965 ο Γεώργιος Παπανδρέου, υπάρχουν στη δημόσια ζωή άνδρες υπάρχουν και ανδρείκελα. Και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε έναν δημόσιο άνδρα, που έδειξε ότι εννοεί τη λέξη περηφάνια και αξιοπρέπεια.»

Ο κ. Κουρουμπλής, δήλωσε  ότι η κυβέρνηση έχει ποινικές ευθύνες και για πράξεις και για παραλείψεις, γιατί αφέθηκαν πολλές περιοχές  στην τύχη τους. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για την πλήρη αδυναμία της να συντονίσει το πυροσβεστικό έργο, για την πλήρη αδυναμία της να προλάβει τις πυρκαγιές στην εκδήλωσή τους, για την αδυναμία της να εκτιμήσει την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών, ενώ δεν υπήρχαν άνεμοι, αλλά και την αδυναμία της να τις επιτηρήσει, όταν οριοθετήθηκαν, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αναζωπυρώσεις. 

Απαρίθμησε ένα προς ένα τα λάθη της, από την ακύρωση του προγράμματος απασχόλησης των ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ  για τον καθαρισμό των δασών, μέχρι τη χρήση του 112, χωρίς να ληφθεί υπόψη, ότι έπρεπε να μείνουν στους οικισμούς οι ντόπιοι κάτοικοι, για να τους προστατεύσουν. 

Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι η κυβέρνηση, δια των επιδομάτων που υπόσχεται, αφαιρεί από τα θύματα των καταστροφών την αξιοπρέπειά τους και δήλωσε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, ώστε να αναγκαστεί η Δικαιοσύνη να ερευνήσει και την αδυναμία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές.

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button