Φεστιβάλ ελληνικής γεύσης στο Πασαλιμάνι – Είσοδος ελεύθερη

Η μεγάλη γιορτή της γεύσης και παράδοσης “Η Ελλάδα των Γεύσεων” βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πασαλιμάνι υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Από την Πέμπτη 1 Μαΐου έως και την Κυριακή 11 Μαΐου 2025, η έκθεση «Η Ελλάδα των Γεύσεων» φιλοξενεί παραγωγούς και δημιουργούς από όλη την Ελλάδα, φέρνοντας στο κέντρο του Πειραιά τα πιο εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης.
Το φεστιβάλ ελληνικής γεύσης ανοίγει καθημερινά για το κοινό με ωράριο 10:00 – 22:00, με ελεύθερη είσοδο.
Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Μαΐου 2025, στις 20:00, στον εκθεσιακό χώρο του Πασαλιμανιού, με την παρουσία εκπροσώπων των αρχών, παραγωγών και επισκεπτών.
Στο φεστιβάλ θα ανακαλύψετε:
Τυροκομικά & γαλακτοκομικά προϊόντα
Μελισσοκομικά προϊόντα
Ελιές & παράγωγα
Όσπρια & ξηρούς καρπούς
Μαρμελάδες, chutney και παραδοσιακά γλυκίσματα
Κηραλοιφές, φυσικά έλαια, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και ευεξίας.
Καθημερινά, το φεστιβάλ θα ζωντανεύει με μαγειρικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με το ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, υπό την καθοδήγηση του Chef Σαράντου Παπαδόπουλου και των φοιτητών του.
Επιπλέον, στις 2, 3, 5 και 10 Μαΐου, στις μαγειρικές παρουσιάσεις θα συμμετέχουν και μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής, πάντα υπό την επιμέλεια του Chef Σαράντου Παπαδόπουλου.
Σημείο αναφοράς του φεστιβάλ θα είναι το Σάββατο 10 Μαΐου, όπου το ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιάς θα αναλάβει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο σουβλάκι, μια εντυπωσιακή γαστρονομική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!
Σας περιμένουμε να γευτείτε την αυθεντική Ελλάδα στο πιάτο σας!
Η Ελλάδα των Γεύσεων 1 – 11 Μαΐου 2025
Πασαλιμάνι, Ακτή Μουτσοπούλου & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς
Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 22:00 | Είσοδος Ελεύθερη
Η Αναστασία Νύκταρη, διαιτολόγος-διατροφολόγος, υπεύθυνη του φεστιβάλ μίλησε για τη διοργάνωση στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3.
«Το Πασαλιμάνι μεταμορφώνεται σε ένα σημείο συνάντησης γεύσης, φιλοξενώντας το φεστιβάλ «Η Ελλάδα των Γεύσεων». 60 παραγωγοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας προσφέρουν μοναδικά αυθεντικά προϊόντα τα οποία φυσικά μπορείτε να αγοράσει κανείς. Τυροκομικά από την Κρήτη, παξιμάδι και ελαιόλαδο από τη Σάμο, από το Κιλκίς, μέλι, γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό από τη Χαλκιδική, από την Κρήτη, από τα Γιάννενα, από την Πελοπόννησο, ελιές από την Τριχωνίδα, όσπρια από το Φενεό, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από την Καλαμάτα. Επίσης μπορείτε να βρείτε και κεραλοιφές, αιθέρια έλαια και φυσικά καλλυντικά.
Καθημερινά στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιούνται επιδείξεις από σεφ οι οποίοι μαγειρεύουν σε πραγματικό χρόνο για τους παρευρισκόμενους της έκθεσης, αξιοποιώντας αποκλειστικά τα προϊόντα που έχουν που μας έχουν δώσει παραγωγοί. Το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία σε ζωντανό χρόνο και να γευτεί τις συνταγές, να δοκιμάσει τα πιάτα.
Ο κόσμος έχει στηρίξει το φεστιβάλ, έχουμε πάρα πολύ κόσμο και πάμε δυνατά έως τις 11 Μαΐου. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, γίνεται το φεστιβάλ, αλλά κάθε φορά από χρόνο σε χρόνο έχουμε αύξηση των παραγωγών, οι οποίοι εμπιστεύονται το φεστιβάλ και έρχονται. Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τον κ. Γιάννη Μώραλη και τον Αντιδήμαρχο, τον κ. Γρηγόρη Καψοκόλη και την Αντιδήμαρχο κ, Ανδριάνα Ζαρακέλη για την υποστήριξή τους σε όλο το φεστιβάλ».