ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φάκελος “ανάπλαση Καραϊσκάκη και νότιας πλευράς της πόλης”: Ποια έργα προβλέπει

Η σημερινή δημοτική αρχή προωθεί την ανάπλαση της νότιας πλευράς της πόλης. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλη Καρατζαφέρη να μας δώσει πληροφορίες για το περιεχόμενο των παρεμβάσεων.

Κατά την άποψή μας, ειδικά η ανάπλαση της Αστυθέας, που γειτνιάζει με τον σταθμό Αγία Μαρίνα, είναι ζωτικής σημασίας για το Χαϊδάρι, καθώς εκεί συγκλίνει πια ένα μεγάλο μέρος της κίνησης της πόλης.

Ο κ. Καρατζαφέρης, μας είπε:

Φάκελος "ανάπλαση Καραϊσκάκη και νότιας πλευράς της πόλης": Ποια έργα προβλέπει 1
Βασίλης Καρατζαφέρης

Ο πεζόδρομος της Καραϊσκάκη θα αναπλαστεί και εκσυγχρονιστεί. Θα τοποθετηθούν βιοκλιματικά και υλικά φιλικά στο περιβάλλον, ενώ προβλέπονται όλες οι μετακινήσεις ΑΜΕΑ στο πλαίσιο ενός σύγχρονου σχεδιασμού. Η ανάπλαση της Καραϊσκάκη και της ευρύτερης περιοχής Αστυθέας – Ελαιώνα, της οποίας η οριστική μελέτη εκπονείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, περιλαμβάνει ράμπες και σχέδιο προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, τοποθέτηση φωτισμού και αστικού εξοπλισμού και γενικότερα ένας πράσινος σχεδιασμός, που θα κάνει τον πεζόδρομο φιλικότερο στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όταν η μελέτη πάρει μια βασική μορφή, θα γίνει διαβούλευση με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Οι πεζόδρομοι και οι πλατείες της πόλης μας έχουμε στόχο να γίνουν φιλικές και να φιλοξενούν τους ανθρώπους μέσα από σύγχρονες θεματικές ενότητες. Το επιτάσσει πλέον η νέα εποχή και ειδικότερα η δύσκολη συγκυρία του covid-19 που περνάμε.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button