ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ευκαιρία να γκρεμιστούν οι υπερβολικές αυθαίρετες κατασκευές στον Προφήτη Ηλία”

Ο συμπολίτης και πρώην δημοτικός σύμβουλος, Κίμων Φουντούλης, θεωρεί ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αποκατασταθεί το περιβάλλον σε ένα περίοπτο σημείο της πόλης και μάλιστα σε ένα κτήριο που ανήκει στον ίδιο τον Δήμο. Πρόκειται για το κατάστημα στον προφήτη Ηλία, του επίκειται η εκμίσθωση. Γράφει ο κ. Φουντούλης:

Είναι ευκαιρία αποκατάστασης του νόμου, της αισθητικής και πρωτίστως της ασφάλειας του κοινού. Το 2013 ο Δήμος Χαϊδαρίου προχώρησε σε τακτοποίηση δίχως αναφορά στο ειδικό καθεστώς προστασίας «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους». Ήταν σε γνώση του Τοπογραφικού αλλά όχι των Κατασκευών Μελετών, που διεκπεραίωσαν την υπόθεση. Ο Λόφος πλέον προσβάλλεται από τον άχαρο και υπέρμετρο όγκο των παράνομων αυθαίρετων κατασκευών. Δεν έχει γίνει γνωστή η μελέτη στατικότητας, άρα και ασφάλειας του χώρου συνάθροισης. Ανάληψη υπεύθυνης στάσης ΤΩΡΑ!

Από όσο γνωρίζουμε το αρχικό κτήριο που κατασκεύασε ο Δήμος στον Προφήτη Ηλία δεν ξεπερνούσε τα 100 τμ. Σήμερα, μετά από διαδοχικές “επεκτάσεις” καταλαμβάνει πολύ πολύ περισσότερο χώρο. Πρόκειται για ζήτημα αισθητικό, περιβαλλοντικό, αλλά και πρόβλημα για την περιοχή, καθώς στις “καλές εποχές” δεχόταν υπέρμετρη όχληση από την κυκλοφορία. Ίσως πράγματι είναι μια ευκαιρία “να ξαναμαζευτεί το πράγμα”. Ας πάρει μικρότερο νοίκι ο Δήμος…

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button