ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εξώδικο του Δήμου Χαϊδαρίου στον αγοραστή του Σκαραμαγκά: “H πώληση της προβλήτας δεν είναι νόμιμη”

Επικοινωνία με τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου ζητεί ο Δήμος Χαϊδαρίου, προκειμένου όπως αναφέρεται σε σχετική εξώδικη δήλωσή του “να εξυπηρετηθεί μεν ο σκοπός της επενδύσεως… χωρίς όμως να παραβιάζεται η νομιμότητα και να θίγονται τα εμπράγματα δικαιώματα του Δήμου”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κώστα Κετσιετζή για το capital.gr, oυσιαστικά, ο Δήμος Χαϊδαρίου με εξώδικη δήλωση που έστειλε την Παρασκευή 30 Ιουλίου, ενημέρωσε επίσημα την εταιρεία Milina Enterprises του κ. Προκοπίου, που επικράτησε στην δημοπρασία της ΕΤΑΔ, για τις εκτάσεις εντός του συγκεκριμένου ακινήτου που διεκδικεί και συγκεκριμένα για την Προβλήτα 4.

O διαγωνισμός της ΕΤΑΔ “δεν είναι νόμιμος, με αποτέλεσμα να πάσχει όλη διαγωνιστική διαδικασία και να τίθεται υπό αμφισβήτηση κάθε τυχόν αποτέλεσμα αυτής”, υποστηρίζει ο Δήμος Χαϊδαρίου στο εξώδικό του και δηλώνει ότι θα καταφύγει ενώπιον κάθε αρμόδιου Δικαστηρίου και Αρχής.

Οι διεκδικήσεις

Υπενθυμίζεται ότι o Δήμος Χαϊδαρίου ετοιμάζεται να προσφύγει κατά του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ με στόχο σύμφωνα με πληροφορίες να φτάσει έως και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Προβλήτα 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά, η οποία περιλαμβάνεται στο ακίνητο που δημοπρατήθηκε από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ο Δήμος Χαϊδαρίου εκτιμά ότι η πώληση της προβλήτας δεν είναι νόμιμη καθώς αυτή αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο προσφυγών και στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης της “Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ” (ENAE) που πραγματοποιήθηκε παράλληλε με τη δημοπρασία του ακινήτου της ΕΤΑΔΕ. Εκεί ο Δήμος Χαϊδαρίου αναφέρει πως περιλαμβάνονται και εκτάσεις που, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, του ανήκουν.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, “τίθεται υπό αμφισβήτηση η νομιμότητα του πλειοδοτικού διαγωνισμού, καθώς περιλαμβάνει τμήματα αλλότριων ιδιοκτησιών καθώς και ακίνητα εκτός συναλλαγής , τα οποία προφανώς δεν μπορούν να μεταβιβαστούν στον πλειοδότη”.

Υπενθυμίζεται τέλος, πως ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου ανακηρύχθηκε πλειοδότης και στους δύο διαγωνισμούς για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προσφέροντας 37,3 εκατ. ευρώ για το ακίνητο της ΕΤΑΔ και 25,2 εκατ. ευρώ για το τμήμα της ΕΝΑΕ. 

Μετά τους διαγωνισμούς ο κ. Προκοπίου σε δήλωσή του προς τα Μέσα είχε αναφέρει πως “η ταχεία αδειοδότηση των σχεδιαζόμενων χρήσεων θα είναι καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button