ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής καταλυτών στο Χαϊδάρι – Μέλη εγκληματικής οργάνωσης οι κακοποιοί

Ταυτοποιήθηκαν κλέφτες καταλυτών που είχαν εντοπιστεί εν δράσει στο Χαϊδάρι και καταδιώχτηκαν από την Αστυνομία, προκαλώντας τρακάρισμα πριν εξαφανιστούν.

Πέντε μήνες μετά το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου εξιχνίασε την υπόθεση, στέλνοντας στον Εισαγγελέα τα στοιχεία των κλεφτών, οι οποίοι διώκονται ήδη και με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 11ης Μαΐου, όταν στην οδό Κύπρου άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα να σταματήσει σε όχημα μάρκας Nissan, όπου επέβαιναν τρία άτομα. Ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά την καταδίωξη έπεσαν πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Αρεοπόλεως. Στην αναστάτωση που ακολούθησε κατάφεραν να εξαφανιστούν στο σκοτάδι. Οι αστυνομικοί, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξεραν τι ακριβώς έκαναν οι διωκόμενοι, ερεύνησαν το αυτοκίνητό τους και στο εσωτερικό του βρήκαν τρεις κλεμμένους καταλύτες και μαζί εργαλεία κλοπής και πιο συγκεκριμένα έναν γρύλλο ανύψωσης και μία ηλεκτρική σέγα για κόψιμο (βλέπε Χαϊδάρι: Επεισοδιακή καταδίωξη κλεφτών καταλυτών και σύγκρουση με σταθμευμένο ΙΧ).

Την ανάκριση ανέλαβε η Ασφάλεια Χαϊδαρίου. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και δακτυλοσκοπήθηκε από το εγκληματολογικό της ΕΛΑΣ. Τα αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν και διαπιστώθηκε ότι ανήκουν σε σεσημασμένους κλέφτες. Επιπλέον κλήθηκαν οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., που συμμετείχαν στην καταδίωξη, οι οποίοι αναγνώρισαν τους δράστες.

Όπως αναφέρθηκε πιο πριν, δεν είναι κοινοί κλέφτες, αλλά διώκονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Δεν έγιναν συλλήψεις, επειδή δεν υπάρχει αυτόφωρο, αλλά το νέο κατηγορητήριο στάλθηκε στον Εισαγγελέα για να προστεθεί στον φάκελο της δίωξής τους.

Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι, παρά την ολιγανθρωπία που την μαστίζει, η Ασφάλεια Χαϊδαρίου καταφέρνει, να έχει επιτυχίες στην εξιχνίαση εγκλημάτων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button