ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Έβρεξε” σοβάδες στο 2ο Δημοτικό!

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου διαμαρτύρεται για την πτώση σοβάδων σε τάξη λίγο πριν μπουν οι μαθητές και ζητά άμεσα ελέγχους και επισκευές.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος γράφει:

Το μόνο που φοβόμαστε είναι να μη μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι!

Ως άλλοι Γαλάτες, σήμερα μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 2ου Δημοτικου Σχολείου Χαϊδαρίου ήρθαμε αντιμέτωποι με τους φόβους μας. ‘‘Έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας’’.

Σοβάδες απ’ το ταβάνι του δεύτερου ορόφου του σχολείου κατέρρευσαν λίγα λεπτά πριν οι μαθητές κατευθυνθούν προς τις τάξεις τους. Ευτυχώς, καθαρά από θέμα τύχης, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός!

Η διευθύντρια του σχολείου έδρασε άμεσα και το συνεργείο επισκευών του δήμου ήρθε την ίδια μέρα και ξεκίνησε επιδιορθωτικές εργασίες. Όμως ο κατάλογος των επισκευών και των κτιριακών προβλημάτων που χρήζουν επίλυσης είναι μακρύς.

Εδώ και πολύ καιρό, για να μην πoύμε χρόνια, έχουν γίνει επανειλημμένα αιτήματα – προφορικά και γραπτά – προς τη σχολική επιτροπή του Δήμου, τόσο από τη διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο διδασκόντων όσο και από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, για διενέργεια συνολικού ελέγχου του σχολείου μας από την τεχνική υπηρεσία. Τα σχολεία χρειάζονται προληπτικούς ελέγχους και όχι μπαλώματα εκ των υστέρων. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ιδανικοί γι’ αυτές τις ενέργειες.

Ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά. Περιμένουμε από το δήμο να φέρει σε πέρας τις αυτονόητες υποχρεώσεις του. Το 2ο Δημοτικο Σχολείο Χαϊδαρίου (και όχι μόνο αυτό) χρειάζεται:

• Άμεση διενέργεια ελέγχου από μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και
• Διευθέτηση όλων των αναγκαίων επισκευών και εργασιών συντήρησης.

Τις προτεραιότητές της μια δημοτική αρχή τις δείχνει με τη δράση της. Αν δεν είναι τα παιδιά προτεραιότητα τότε τι είναι;

Σύλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button