Σκλαβενίτης, έτοιμο φαγητό: Γιγάντια μονάδα παραγωγής στη Μαγούλα αλλάζει την αγορά

Το αίτημα της “ευκολίας και της ποιότητας” στο έτοιμο φαγητό είναι όρος ζωής πια για πολλά ελληνικά νοικοκυριά, στα οποία ο χρόνος για ψώνια και μαγείρεμα μοιάζει πολυτέλεια. Την ανάγκη αυτή καλύπτουν διάφορες επιχειρήσεις (συνοικιακά μαγειρεία και καταστήματα delivery, συσκευασίες προμαγειρεμένοy φαγητού, κατεψυγμένου, ;έτοιμες σαλάτες κτλ.), με κυρίαρχες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες πωλούν ζεστά γεύματα σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες.
Την ανάγκη αυτή έχει διαγνώσει “από πρώτο χέρι” ο Όμιλος Σκλαβενίτη, ο οποίος ήδη στα καταστήματά του διαθέτει ποικιλία μαγειρεμένων μερίδων. Ωστόσο ετοιμάζει ένα μεγάλο γεγονός στην εν λόγω αγορά, που ξεπερνάει κατά πολύ κάθε άλλο σχετικά εγχείρημα, με το βλέμμα στο μέλλον.
Όπως αναφέρει το euro2day.gr, στη Μαγούλα ξεκινά η κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής για έτοιμο φαγητό της χώρας.
Η νέα μονάδα θα είναι σε θέση να παρασκευάζει έως και 250.000 μερίδες την ημέρα (!) που σημαίνει από 65-95 εκατομμύρια μερίδες ετησίως. Δηλαδή η νέα μονάδα του Σκλαβενίτη στη Μαγούλα μπορεί να καλύψει από 4 έως 6 φορές τη σημερινή ετήσια κατανάλωση στο σύνολο της αγοράς, που υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια μερίδες, αναφέρει το euro2day.gr.

«Το έτοιμο γεύμα είναι πλέον επιλογή, όχι συμβιβασμός», σημειώνει αναλυτής του κλάδου τροφίμων. «Η στροφή αυτή έχει ήδη συμβεί σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή οι Σκανδιναβικές χώρες και η Ελλάδα ακολουθεί με ταχύτητα», συμπληρώνει.
Η επιχειρηματική εμπλοκή του Σκλαβενίτη στα έτοιμα γεύματα, αν και είναι ένας “παίκτης” που δεν ανήκει στον χώρο του βιομηχανικού catering, δεν είναι τυχαία. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν το ράφι του σούπερ μάρκετ αντί του παραδοσιακού delivery. Εκεί, τα έτοιμα γεύματα που χρειάζονται απλώς λίγα λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων, τα αποκαλούμενα «heat and eat», γίνονται όλο και πιο οικεία επιλογή.
Η τάση για ευκολία δεν είναι απλά μια μόδα, αλλά μια βαθιά αλλαγή στον τρόπο ζωής μας. Πολλές νέες εργαζόμενες γυναίκες θα μαγειρέψουν για την οικογένεια μόνο το Σαββατοκύριακο -αν δεν βγουν έξω για φαγητό…
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
“Πράσινο φως” στον Σκλαβενίτη για το εμπορικό κέντρο – πολυχώρο διασκέδασης στο παλιό εργοστάσιο της Πίτσος